Knjigozori

Knjigozori Miljenka Stojića: Ruka

gargolZoran Cukale, Gargol, Vlastita naklada, Zagreb, 2017.

Srednji vijek ostavio je duboke tragove u povijesti čovječanstva. Danas određeni kriče da su loši i mračni, a mi dobro znamo da je sve bilo drukčije. Uzmimo za primjer gotske katedrale. One jasno svjedoče svoje vjerovanje, a što svjedoče neke današnje crkve? O razvitku svih grana umjetnosti i znanosti da ne govorimo.

Predstavljena knjiga o nadbiskupu Josipu Stadleru

U povodu otvaranja Jubilarne godine nadbiskupa Josipa Stadlera i Dana Provincije Bezgrešnog začeća BDM sestara služavki Maloga Isusa, 7. prosinca u dvorani Pavla VI. u Vrhbosanskom Bogoslovnom sjemeništu u Sarajevu upriličeno je predstavljanje knjige Marka Tvrtkovića „Josip Stadler, Prvi vrhbosanski nadbiskup, Iz mojih zapamćenja" (Zagreb 2017.).

Knjigozori Miljenka Stojića: Blizina u škripcu

od-franje-do-franjeAnita Martinac, Od Franje do Franje, Matica hrvatska, Čitluk – Vinkovci, 2017.

Svaki kraj, pa tako i Hercegovina, posjeduje priču o svojoj ljepoti. Međutim, tek kroz ovaj roman tuđinac, pa i domaći, može zaviriti u predjele hercegovačke duše ili početi shvaćati zbog čega je ljepota tako lijepa. Iznjedrila ju je patnja, kroz duga stoljeća i desetljeća. Ovdje je prikazana samo ona od cara Franje Josipa do predsjednika dr. Tuđmana.

Knjigozori Miljenka Stojića: Zajedno

otkopana-istinaAA. VV., Otkopana istina Širokog Brijega, Matica hrvatska, Široki Brijeg, 2017.

»Pustimo prošlost, okrenimo se budućnosti«, govore nam određeni u posljednje vrijeme. A to su oni koji nikako prežaliti hudo jugoslavensko razdoblje. Hrvatskom, pak, puku u to vrijeme bilo je itekako teško i sada u slobodi, kakvoj takvoj, želi konačno iznijeti na svjetlo dana što se događalo kroz proteklo vrijeme. Potpuno je to u skladu sa svim pravilima povijesne struke, da o nečemu drugome ne govorimo.