Knjigozori

Miljenko Stojić: Na krilima povijesti, naše

jakaNevenka Nekić, Jaka, Vlastita naklada, Zagreb, 2016.

Živjeti u mirnom mjestu netaknute prirode. Imati konja i njime okolo krstariti. Otac se brine za te i ti rasteš bezbrižno sanjajući prekrasnu budućnost. Milina jedna, raj nebeski.

Junakinja romana Jaka ovo je ponijela u dubinama svoje duše. I to ju je grijalo kad su nahrupila drukčija vremena. Sve do naših dana, do Domovinskog rata. Na svojoj goloj koži iskusivala je što je to život i nije dala da ju slomi. Dapače. Ona je slamala njega, jer drugog puta nije bilo.

Roman Leljak gostuje u Koprivnici

U srijedu, 19. listopada s početkom u 19 sati, u koprivničkoj Gradskoj vijećnici, u organizaciji Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91.,održat će se „Susret s Romanom Leljakom“, poznatim slovenskim publicistom i istraživačem Udbinih arhiva i autorom niza knjiga u kojima se raskrinkava djelatnost bivše jugoslavenske službe državne sigurnosti.

U Essenu predstavljeni romani Anite Martinac

U organizaciji Hrvatskog šporskog kluba „Dražen Petrović“ u Essenu u prostorijama Hrvatske katoličke misije u Essenu predstavljeni su povijesni romani Medaljon i Posljednji, afirmirane hrvatske spisateljice Anite Martinac.

Knjigozori Miljenka Stojića: Sličice duše

zdral-od-papiraNikola Đuretić, Ždral od papira, Naklada Đuretić, Zagreb, 2014.

Žurimo kroz ovaj život, pred našim se očima događaju velika djela, ali mi to ne vidimo. Ugođeni smo na nešto veliko, spektakularno. Ipak, nisu svi takvi.

Nikola Đuretić haiku pjesničkim izrazom zaustavlja naše životne sličice poput filmske vrpce i dočarava nam trenutke koje smo propustili. Oni su tako jednostavni i tako puni ljepote, one istinske.

Zanimljiva knjiga o nesuđenom splitskom nadbiskupu koji je postao papa

O malo poznatim splitskim događajima koji su sastavni dio Hrvatske, pa i svjetske povijesne baštine, od glasovitog Crkvenog sabora do raspravljanja o sudbini Jugoslavije, u ponedjeljak 11. listopada u prepunoj dvorani hotela Consul u Splitu predstavljena je knjiga dipl. pravnika i pisca Želimira Bašića "Splitske povijesne iskrice".

Predstavljanje zbornika „Prešućivani zločin“ u Splitu

U organizaciji Hrvatske udruge Benedikt u utorak, 18. listopada 2016., s početkom u 19 sati u dvorani Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu, Zrinsko-frankopanska 19, održat će se predstavljanje zbornika radova „Prešućivani zločin – 20 godina pod teretom progona, nepravde i prešućivanja u RS-BiH“.