Knjigozori

GKK daruje najmlađe u Mjesecu hrvatske knjige

Povodom Mjeseca hrvatske knjige Gradska knjižnica Kaštela daruje svim polaznicima kaštelanskih dječjih vrtića, prvašićima i učenicima nižih razreda osnovne škole, kao i svim mlađim članovima GKK predstavu "Plesna haljina žutog maslačka". Predstavu će Kazalište Prijatelj odigrati u srijedu 16. 10. u 15.30 sati u Kino dvorani svetog Jurja u Kaštel Sućurcu.

Split: Predstavljene knjige i održano predavanje o "nacionalnoj sigurnosti i državnom terorizmu"

Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, Zavod za znanstveni i umjetnički rad u Splitu u suorganizaciji s nakladničkom kućom Despot infinitus iz Zagreba i Hrvatskom udrugom Benedikt iz Splita, u petak, 11. listopada, u velikoj dvorani Zavoda HAZU-a u Splitu, priredila je predstavljanje knjiga „Državni terorizam“ dr. sc. Danijele Lucić i „Nacionalna sigurnost - Prognoziranje ugroze“ dr. sc. Mirka Bilandžića, koji je ujedno održao i predavanje na temu „Nacionalna sigurnost i državni terorizam“.

U Splitu predstavljena knjiga "Sv. Jeronim Dalmatinac"

U petak je u Splitu predstavljena knjiga "Sv. Jeronim Dalmatinac", autora prof. dr. Slobodana Prosperova Novaka, u izdanju SD županije, prigodom Dana Splitsko-dalmatinske županije kojega će svečano proslaviti na blagdan sv. Jeronima, u ponedjeljak 30. rujna.

Predstavljena knjiga Nasera Ferria „ Živa mitologija – Living Mythology“

U utorak 23. rujna, u HAZU u Splitu, u sklopu 31. Knjige Mediterana, a u organizaciji Književnog kruga Split, predstavljena je povijesna knjiga kosovskog arheologa i povjesničara i prevoditelja akademika Nasera Ferria pod nazivom „ Živa mitologija – Living Mythology“ prevedena s albanskog te objavljena u Uniji Albanaca u Republici Hrvatskoj u Zagrebu.

U Splitu predstavljena najnovija izdanja Matice hrvatske Dubrovnik

U utorak 23. rujna, u HAZU u Splitu, u sklopu 31. Knjige Mediterana, a u organizaciji Književnog kruga Split, predstavljena su izdanja Matice hrvatske Dubrovnik. O časopisima i knjigama govorili su predsjednica Matice hrvatske Dubrovnik Stanislava Stojan, Davor Mojaš, Jelena Obradović i Ana Rajić.

Vitez

Prikaz knjige: Ilija Smiljanić,Poniranja, DHK HB – Matica hrvatska, Mostar – Tomislavgrad, 2019.