Vjera

Izložba povodom stogodišnjice Marijina ukazanja u Fatimi

Povodom stogodišnjice Marijina ukazanja u Fatimi u najstarijoj riječkoj župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije (Veloj crikvi/Assunti) u nedjelju 18. lipnja otvorena je izložba fotografija vjeroučitelja Miroslava Radića „Prozor nade". Prigodnu riječ uputio je župnik mons. Sanjin Francetić i autor Radić.

I Sotona vjeruje da Isus postoji

Sotona nikada ne miruje. On bez prestanka kuša ljude nudeći im svoja Sotonska uživanja, i moć, samo da pođu za njim. Kušao je Sotona i Isusa, znao je on da je Isus sin Božji. I dok je Isus u pustinji molio i postio, da učini pokoru zbog ljudskih grijeha, pristupio Mu je Sotona.

Obilježena 50. obljetnice utemeljenja HKM Graz

Zahvalno euharistijsko slavlje u prigodi proslave 50. obljetnice utemeljenja Hrvatske katoličke misije Graz u crkvi Sv. Josipa u Grazu u nedjelju 11. lipnja predvodio je provincijalni ministar Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda fra Ilija Vrdoljak.

Održan peti sastanak Mješovite komisije Hrvatske biskupske konferencije i Srpske pravoslavne Crkve

U srijedu 7. lipnja i četvrtak 8. lipnja u Sabornom hramu Kristova Uskrsnuća u Podgorici održan je peti sastanak Mješovite komisije Hrvatske biskupske konferencije i Srpske pravoslavne Crkve čija je zadaća zajednički razmotriti ulogu nadbiskupa Alojzija Stepinca prije, za vrijeme i poslije II. svjetskog rata. Tema sastanka bila je „Nadbiskup i kardinal Stepinac i komunistički progon od 1945. do 1960."