Vjera

Da li je SPC uopće kršćanska Crkva?

Mržnja, kao i svaki oblik nesnošljivosti i netrpeljivosti prema bližnjima nespojivi su s kršćanskim pogledom na svijet i u dubokoj su suprotnosti s učenjem Isusa Krista koje se temelji na bezuvjetnoj ljubavi, miru, žrtvi za bližnjega, odricanju, oprostu i milosrđu.

Državni tajnik Svete stolice u Zagrebu

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović susrela se 30. listopada s državnim tajnikom Svete Stolice kardinalom Pietrom Parolinom koji boravi u službenom posjetu Hrvatskoj.

Održan »IX. simpozij Stopama pobijenih«

 U nedjelju je na Širokim Brijegu održan »IX. simpozij Stopama pobijenih«, kojeg organizira Vicepostulatura postupka mučeništva »Fra Leo Petrović i 65 subraće« na čelu s fra Miljenkom Stojićem. Njime se pokušava osvijetliti istina o ubojstvu 66 hercegovačkih franjevaca i mnoštva puka Božjeg u Drugom svjetskom ratu i poraću te povijesne okolnosti u kojima se to dogodilo. 

Održan sastanak ravnatelja Caritasa iz Hrvatske i BiH

U prostorijama Svećeničkog doma Varaždinske biskupije u Varaždinu 24. listopada održana je 52. sjednica članova Upravnog vijeća Hrvatskog Caritasa i sastanak predsjednika, ravnatelja i suradnika Hrvatskog Caritasa i Caritasa Bosne i Hercegovine. Sjednicu Upravnog vijeća otvorio je predsjednik Hrvatskog Caritasa varaždinski biskup Josip Mrzljak, a moderirao ravnatelj Hrvatskog Caritasa mons. Fabijan Svalina. 

Predsjednica Republike razgovarala s mons. Uzinićem

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović razgovarala je u srijedu, 25. listopada, s dubrovačkim biskupom mons. Matom Uzinićem u privremeno izmještenom Uredu predsjednice Republike koji će idućih nekoliko dana biti u Dubrovniku.