Mediji

Iran uvodi "Halal.net"

Iran planira napraviti vlastitu, potpuno lokalno kontroliranu verziju interneta pod nazivom “Halal net” kako bi održao strogu kontrolu protoka informacija u javnosti.

Mladen Pavković: Zbog čega bi svi morali pljeskati Stankoviću i HRT-u?

Hrvatska radiotelevizija (HRT) krenula je u „napad“. Poslali su priopćenje za medije u kojem brane Aleksandra Stankovića od objeda pojedinih portala, a u svezi (promašenog) gostovanja bivšeg žalosnog predsjednika RH Stjepana Mesića u emisiji Nedjeljom u dva. Nu, nema tome dugo kako su ga „kritizirali“ da iskorištava emisiju da podmeće javnosti, a poglavito hrvatskim braniteljima da u Hrvatskoj nije bila agresija, već – „građanski rat“.

Zoran Krešić: Hrvati u BiH slijede kretanje Republike Hrvatske

Dugogodišnji novinar Večernjeg lista BiH i politički analitičar Zoran Krešić u intervjuu za portal politika24.net  govori o blokadi hrvatskih portala čime je prekršena osnovna ljudska sloboda mišljenja i izražavanja, o provokacijama koje gotovo svakodnevno doživljavaju hrvatski povratnici u područjima gdje su Bošnjaci većinsko stanovništvo, o puštanju na slobodu ubojica Vlade Šantića…

Godišnja nagrada HNiP-a Tanji Baran

Ocjenjivački sud Godišnje nagrade HNiP-a za najbolji novinarski rad pod predsjedanjem prošlogodišnjeg dobitnika Darka Markušića dodijelio je godišnju nagradu novinarki HRT-a dr. sc. Tanji Baran za emisiju „Susret u dijalogu“emitiranu uživo 24. 10. 2017. na 1. programu Hrvatskog radija, a zatim i na 4. programu Hrvatske televizije.