Lifestyle

Hrvati dvostruko više putuju radi razonode nego poslovno

Hrvati dvostruko više putuju radi razonode nego poslovno te ljetuju uglavnom u Hrvatskoj, pokazalo je novo izdanje istraživanja MasterIndex kompanije Mastercard. Rezultati su otkrili da 46% ispitanika nije putovalo u inozemstvo radi odmora u tijekom proteklih 12 mjeseci te da oni koji putuju najčešće biraju destinacije u blizini Hrvatske kao što su Ljubljana, Beč, Sarajevo, Budimpešta, München i Beograd, dok putovanja izvan Europe nisu tako česta. Najčešća takva daleka destinacija je New York koji je posjetilo 2% onih koji su putovali u inozemstvo.

Traminac OPG-a Zlatka Sonenšajna najbolje vino kontinentalne Hrvatske

Grad Sveti Ivan Zelina u petak je vrvio domaćim stanovništvom, ali i posjetiteljima koji su pristigli na već tradicionalnu Izložbu vina kontinentalne Hrvatske. Dok je prvi dan Izložbe bio rezerviran za stručni dio, predavanja i svečano otvorenje izložbe, subota će ispuniti očekivanja svih željnih gastronomskih majstorija, jer nas drugog dana izložbe očekuje poznati kuhar Tomislav Špiček i popularni Mario Valentić u ulozi moderatora gastro spektakla.

Pola stoljeća izložbe vina kontinentalne Hrvatske

Grad Sveti Ivan Zelina uvelike se priprema za 49. Izložbu vina kontinentalne Hrvatske, koja  će se održati 2. i 3. lipnja. Kao i svake godine, bit će to izložba najcjenjenijih vina kontinentalne hrvatske, ali i gastronomski te glazbeni događaj koji se ne propušta.

U Vodicama održani 9. Dane kulturne baštine Hrvata BiH

„9. Dane kulturne baštine Hrvata BiH“ koje priređuje Zajednica Hrvata Bosne i Hercegovine – Šibensko-kninske županije, s ciljem unapređenja kulturnih, izobrazbenih, gospodarsko-socijalnih i drugih životnih zanimanja raseljenih bosanskih Hrvata, održali su se u Vodicama, u hotelu Olympia i Srimi, od 19.-do 20. studenoga.