Kulturna baština

Dani Hercegovačkog ustanka

U spomen na 142.-u obljetnicu Hercegovačkog ustanka 1875.-1878. god., Udruga mladih sela Dračevo„Hercegovac“ organizira u nedjelju, 18.06. i ponedjeljak 19.06.2017. god. dvodnevnu manifestaciju DANI HERCEGOVAČKOG USTANKA 2017 .

Dodijeljene Nagrade EU za kulturnu baštinu

Dobitnici Nagrade Europske unije za kulturnu baštinu u 2017. godini / Nagrade Europe Nostre, koje su najuglednije u tom području, slavili su u ponedjeljak kasno poslijepodne na eminentnom događanju organiziranom u crkvi sv. Mihovila u finskom gradu Turku.

U Vukovaru počeo središnji program Svečane Sinjske alke

Pucanjem mačkula na šetnici uz Dunav dok je istodobno Gradska glazba Sinj u središtu grada svirala budnice, u Vukovaru je počeo središnji program Svečane Sinjske alke, koju će u poslijepodnevnim satima na trkalištu u Županijskoj ulici trčati 17 sinjskih alkara kopljanika, u čast hrvatskih branitelja Vukovara i cijele Hrvatske, javlja HRT.

Previše šutnje o hrvatskom jeziku

Previše je političke i stručne šutnje u Hrvatskoj kad je u pitanju hrvatski jezik, gospon Mijović Kočan. Hrvati u svojem vokabularu i hrvatskim simbolima nose sve tajne prošlosti jer se radi o jeziku i simbolima izgubljene civilizacije koji su se samo mijenjali kroz vrijeme, a donekle se sačuvala kod današnjih Hrvata.

Na Udbini otvorena izložba o sv. Nikoli Taveliću

U muzeju Nacionalnog svetišta Crkve hrvatskih mučenika na Udbini otvorena je 19. travnja izložba fotografija o životu i mučeništvu sv. Nikole Tavelića fotografa Jasmina Fazlagića i autora izložbe, rektora Svetišta sv. Nikole Tavelića iz Šibenika fra Ivana Bradarića; Otvaranju je nazočio i gospićko-senjski biskup Zdenko Križić kao i više hodočasnika.

U Splitu svečano zatvoreni 13. "Dani kršćanske kulture"

U Splitu je 11. travnja svečanim programom zatvaranja kojem su prisustvovali predstavnici pokrovitelja i suorganizatora, javnih i kulturnih ustanova, saborski zastupnici te brojna publika zaključena manifestacija "Dani kršćanske kulture" te je ujedno dodijeljena nagrada "Andrija Buvina" za izniman doprinos kršćanskoj kulturi britanskom piscu, povjesničaru i publicistu Robinu Harrisu, a program je održan u dvorani Ivana Pavla II. u Nadbiskupijskom ordinarijatu.