Kulturna baština

500 godina od „utopije“ sv. Thomasa Morea

„Savez udruga Molekula“ u četvrtak, 3. studenoga u 20 sati, u Rijeci, povodom obilježavanja petstote obljetnice objave djela „Utopija“ sv. Thomasa Morea, engleskog humanista i državnika, priređuje okrugli stol u Filodrammatici (Korzo 28, prvi kat) o ključnim utopijskim vizijama današnjice, dobrima koja nam donose i opasnostima koje nam od njih prijete.

Tjedan sjećanja na Vukovar i Škabrnju 2016.

Hrvatska udruga Benedikt obilježit će 25. godišnjicu stradanja u Vukovaru i Škabrnji, mjestima koja simboliziraju stradanje i otpor Hrvatske u Domovinskom ratu, organizacijom kulturno-društvene manifestacije „Tjedan sjećanja na Vukovar i Škabrnju“ koja će se održati od 14. do 20. studenog 2016. godine pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske gđe Kolinde Grabar-Kitarović.

Crkvi u Kninu nagrada za najbolji interijer javnog prostora u Europi

Unutarnji prostor Crkve Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta u Kninu proglašen je za najbolji unutarnji dizajn javnog prostora u Europi, a nagradu je u četvrtak, 27. listopada, u Londonu primio arhitekt Ante Vrban u čijoj pratnji su bili gradonačelnik Knina Nikola Blažević i dugogodišnja kninska gradonačelnica Josipa Rimac.