Književnost

Elena Ferrante privukla brojnu publiku u Sponzu

U sklopupopratnog festivalskog programa Pisci i pjesnici na Igrama prema konceptu Mani Gotovac, večer posvećena talijanskoj spisateljici Eleni Ferrante i njenom romanu Genijalna prijateljica održana je sinoć, 16. kolovoza u prepunom atriju palače Sponza.

Sedmi susret pjesnika u Krivodolu

Sada već tradicijski, sedmi susret imotskih pjesnika i njihovih gostiju održani su 12. kolovoza 2017. na ljetnoj pozornici iznad kamenog spomenika Augustina Tina Ujevića (rad Ljubomira Žužula), a ispod kapele sv. Mihovila u Krivodolu, nedaleko rodne kuće Tinova oca Ivana.

Večer duhovne poezije u Perušiću

Već devet godina zaredom Perušić uživa svoju Večer duhovne poezije. To je okrjepa koja iz godine u godinu obogaćuje sve više zaljubljenika u izričaj koji, osim što godi uhu, duhovno obnavlja srce i dušu svakog tko se pozorno preda svakom stihu koji pjesnička duša na poseban način prenosi slušatelju.

Genijalna prijateljica Elene Ferrante u Sponzi

U sklopupopratnog festivalskog programa Pisci i pjesnici na Igrama prema konceptu Mani Gotovac, večer posvećena talijanskoj spisateljici Eleni Ferrante i njenom romanu Genijalna prijateljica bit će održana u srijedu, 16. kolovoza u atriju palače Sponza s početkom u 21:30 sati.

Objavljena zbirka domoljubne poezije „Budna“ Anite Martinac

Nakon dva romana s tematikom iz Drugog svjetskog rata i poraća poznata hrvatska i bosanskohercegovačka književnica Anita Martinac ponudila je javnosti zbirku domoljubne poezije Budna. Ovaj naslov tiskan je u nakladi DHK HB-a u knjižnici Suvremenici, urednik je Antun Lučić koji je uz Marinu Kljajo-Radić i recenzent, a ilustracije potpisuje Magdalena Džidić Hrkač.

Održana tradicionalna književna manifestacija Dobrojutro, more

Dobrojutro, more je tradicionalna književna i kulturna manifestacija koja se od 1997. godine održava svakoga kolovoza u Podstrani u spomen na hrvatske književnike Josipa PupačićaDragu IvaniševićaJuru Kaštelana i Nikolu Milićevića, kojima je poljički kraj bio zavičaj, i kao takav se odrazio u njihovim književnim djelima. Ime nosi po Pupačićevoj istoimenoj zbirci Dobrojutro more.

Everest Draga Glamuzine u Sponzi

U sklopupopratnog festivalskog programa Pisci i pjesnici na Igrama prema konceptu Mani Gotovac, publici se sinoć, 5. kolovoza, predstavio književnik Drago Glamuzina svojom zbirkom pjesama Everest. U scenskom čitanju uz samog autora koji je ujedno i interpretirao vlastite stihove, sudjelovali su glumci Anja Đurinović i Ranko Zidarić, oživjevši Glamuzinine pjesme u atriju palače Sponza.

Pjesnička večer „Dobro jutro more“ u Podstrani

U znak zahvalnosti hrvatskim braniteljima na izvojevanoj slobodi, te u čast dana Domovinske zahvalnosti, a u sklopu obilježavanja 175. godišnjice osnutka Matice Hrvatske, općina Podstrana, Ogranak Matice hrvatske Podstrana, Društvo hrvatskih književnika i TZ Podstrana priređuju pjesničku smotru „Dobrojutro more“ koja će se održati 3. i 4. kolovoza u Podstrani.

Pjesnička večer Draga Glamuzine u Sponzi

U sklopu popratnog festivalskog programa Pisci i pjesnici na Igrama prema konceptu Mani Gotovac, publici će se predstaviti Drago Glamuzina svojom zbirkom pjesama Everest, u subotu, 5. kolovoza u 22.00 sata u atriju palače Sponza. U scenskom čitanju koje donosi ova pjesnička večer na 68. Igrama, uz samog autora koji će ujedno i interpretirati vlastite stihove, sudjelovat će glumci Anja Đurinović te Ranko Zidarić. Ulaz je slobodan.