Obrazovanje

U Zadar zamotane duše

Dugo se spremam na ovaj razgovor, ubrza me i presudi vijest: Ravnatelj Priridoslovno-grafičke škole Tomislav Grbin najavio je na tradicionalnoj sadnji stabla u povodu Dana planeta zemlje kako uskoro odlazi u mirovinu. Grbin je na mjestu ravnatelja 2012. godine naslijedio Žarka Grancarića te je školu uspješno vodio u dva sljedeća mandata. Kako je upravo navršio 65 godina života, u mirovinu odlazi s posljednjim danom ove školske godine, 31. kolovoza.

Božidar Ručević: Školovanje i obrazovna reforma u Hrvatskoj

Upravo bilježimo utjecaje na današnjicu iz nedavne opće obustave rada prosvjetara te povelikog potresa u širem okružju našeg glavnog grada, kao i pandemije Covidom 19 - na odvijanje nastave i nužnih radnji za dovršenje obrazovne reforme. Posljedično tome obuka je ipak krenula dobro uz epidemiološke mjere s trovrsnom mogućnosti - svi u školu te pola u školu pola od doma i svi od doma.

Veliki uspjeh mladih hrvatskih informatičara

Mladi hrvatski informatičari postigli su veliki uspjeh na 27. srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi koja se od 23. do 29. kolovoza ove godine održala u mađarskoj Nagykanizsi, gdje su osvojili jednu zlatnu, dvije srebrne i jednu brončanu medalju.

S petokrakama traže smjenu rektora Borasa

Predstavnici Inicijative za Filozofski u utorak su Vladi uručili peticiju s više od 8000 potpisa za neopozivu ostavku rektora zagrebačkog sveučilišta Damira Borasa nezadovoljni njegovom odlukom o suspenziji dekanice Filozofskog fakulteta Vesne Vlahović-Štetić.