Zvijezde

Komorna operna diva Sena Jurinac

Rijetki su Hrvati koji se sjećaju Srebrenake ili Sena Jurinac. U Austriji veliki broj glazbeno zainteresiranih ljudi poznaju komornu pjevačicu Senu Jurinac koju tituliraju kao „Der Jahrhundert-Rosenkavalier“ (kavalir s ružama stoljeća)i koja je godinama nastupala na Državnoj bečkoj operi kao i širom svijeta.

Crnogorac nastupom šokirao Martinu Tomčić

Crnogorac iz Podgorice, diplomirani slikar i profesor slikanja Matan Vukčević u prvoj emisiji "Supertalenta" na Novoj TV (nedjelja, 26. 9. 2021.) svojim je efektnim i vrlo zanimljivim nastupom, te izuzetnim slikarskim talentom koji se uistinu rijetko viđa, oduševio je publiku u dvorani i pred TV ekranima i tri od ukupno četiri člana žirija.

Vitasović protiv Thompsona i „polupismenih branitelja“

Nekada poznati pjevač, Alen Vitasović, doduše s hitom ili dva, strašno je razočaran s hrvatskom državom. Ona je navodno za njega-lopovska. A da su po njemu „svi“ lopovi i „polupismeni“ potvrdio je to i na svom Facebooku kad je ni krivog ni dužnog za svog kolegu, hrvatskog branitelja Marka Perkovića Thompsona uz ostalo napisao da “ovaj može pjevati ispred 5000 polupismenih“, a ON kao značajan i popularan očito ne može ni ispred 50 (zbog epidemioloških mjera).

Nema osnove za izvanrednim pravnim lijekom zbog "Bojne Čavoglave"

Glavna državna odvjetnica RH Zlata Hrvoj Šipek utvrdila je u petak da nema zakonske osnove za podizanje zahtjeva za zaštitu zakonitosti protiv presude Visokog prekršajnog suda kojom je Marko Perković Thompson oslobođen za uzvikivanje pokliča ''za dom spremni'' u pjesmi "Bojna Čavoglave".

Umro Krunoslav Kićo Slabinac

Hrvatski glazbenik Krunoslav Kićo Slabinac (76) umro je u petak ujutro u KBC-u Zagrebu, na kojem se liječio od kolovoza, potvrđeno je iz te bolnice. Kićo je primljen u bolnici početkom kolovoza, gdje su mu ugrađene premosnice, ali se oporavak zakomplicirao i doveo do najtežeg ishoda.

Rasplesane orgulje Tee Kulaš

U jednome osvrtu na vaš rad nazvao sam Vas Kraljicom instrumenata. Za one koji Vas manje poznaju a takvih je sve manje, što bi ste rekli ukratko o sebi na pitanje: Tko je Tea Kulaš?