Državno izborno povjerenstvo na svojim je stranicama objavio Izvješće sa  službenim rezultatima izbora.


Kukuriku koalicija (SDP, HNS, IDS i HSU) pobjeđuje s 80 osvojenih mandata. HDZ ima 47 mandata, HDSSB i Laburisti po šest, Nezavisna lista Ivana Grubišića dva mandata, a po jedan osvojili su Ruža Tomašić i Josip Friščić

Osam osiguranih mandata imaju nacionalne manjine. Mandate su osvojili za srpsku manjinu Milorad Pupovac, Vojislav Stanimirović i Jovo Vuković. Za mađarsku manjinu mandat je osvojio Denes Šoja, za talijansku Furio Radin, a za češku i slovačku Vladimir Bilek. Za austrijsku, bugarsku, njemačku, poljsku, romsku, rumunjsku, rusinsku, rusku, tursku, ukrajinsku, vlaška i židovska Veljko Kajtazi. Za albansku, bošnjačku, crnogorsku, makedonsku i slovensku manjinu mandat je osvojio Nedžad Hodžić.

Kukuriku koalicija osvojila je većinu u osam izbornih jedinica, a HDZ s koalicijskim partnerima u dvjema izbornim jedinicama u Hrvatskoj i u XI. izbornoj jedinici. Kukuriku koalicija pobijedila je u 21 većem gradskom središtu, a HDZ je najviše glasova osvojio samo u Gospiću, tradicionalnoj utvrdi te stranke.

Potpuni rezultati izbora za zastupnike u Hrvatski sabor mogu se pogledati OVDJE