S dubokim pijetetom prema žrtvi i hrabrosti preminule hrvatske braniteljice Nevenke Topalušić sućut obitelji i prijateljima izrazili su predsjednik Zajednice branitelja HDZ-a „Gojko Šušak“ Miljenko Filipović i predsjednik Odbora za branitelje HDZ Željko Dilber.

-Duboko nas je dirnula vijest o njezinoj smrti u trenutku dok je zajedno sa svojim suborcima i 100% HRVI ponovno stajala na braniku časti i dostojanstva Domovinskog rata. Tragično je, međutim, da je čast i dostojanstvo Domovinskog rata morala braniti ispred i od Ministarstva branitelja, institucije kojoj je osnovna zadaća zaštititi hrvatske branitelje i vrijednosti proistekle iz njihove borbe za neovisnu i slobodnu Republiku Hrvatsku - kaže se u telegramu sućuti.

Ističu da je Nevenka Tolušić ponovno pokazala svoju hrabrost tražeći istinu i bolje sutra za hrvatske branitelje i sve napaćene Hrvate i građane Republike Hrvatske.

-Nevenka, koja je prije dvadeset godina tijekom operacije Oluja i borbe za oslobađanje Hrvatske dala svoje zdravlje i dijelove tijela za Domovinu, sada je u slobodnoj i neovisnoj Hrvatskoj ponovno pokazala svoju hrabrost tražeći istinu i bolje sutra za hrvatske branitelje i sve napaćene Hrvate i građane Republike Hrvatske. Nažalost, stres i napori kojima je bila izložena zahtijevajući od „svoga ministarstva“ i vladajuće elite pravdu i pravedan odnos prema hrvatskim braniteljima bili su previše za nju i njezino krhko zdravlje - kaže se u telegramu.

Daju punu potporu opravdanim zahtjevima 100% HRVI i svih onih kojima je pogaženo dostojanstvo, čast i pravo na život dostojan čovjeka.

-Zbog nje, njezine žrtve i žrtve svih poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja, dajemo podršku opravdanim zahtjevima 100% HRVI i svih onih kojima je pogaženo dostojanstvo, čast i pravo na život dostojan čovjeka. Svi mi želimo živjeti u našoj državi blagostanja i sreće, državi za koju smo se borili i o kojoj smo sanjali - kaže se u telegramu sućuti koji potpisuju Miljenko Filipović i Željko Dilber, čelnici Zajednice branitelja HDZ-a „Gojko Šušak“ i Odbora za branitelje HDZ.

 

M.M.