U Hrvatskoj nikog ne zanimaju činjenica! Odavno! Recimo, sadašnja situacija u zemlji mene osobno podsjeća na 1990. godinu. Zašto?!

Zato što su 1990. godine Srbi odnosili oružje iz Hrvatske, blokirali ceste deblima (tzv. "Marxova balvan revolucija"!), dijelili hrvatske društvene stanove pouzdanim Srbima u Hrvatskoj, kao i kredite "Jugobanke". Potom su dijelili UDB-aške kredite preko UDB-aške Riječke banke (ne više od 2000.!) kako bi se kupovale firme za UDB-u i KOS!

Vječiti problem Hrvatske je što (mali ali utjecajni, prosrpski) dio građana Hrvatsku doživljava kao Nezavisnu Državu Hrvatsku! Ti i takvi su u "Novom listu", "glasilu četnika sjevernog Jadrana", došli, pred koji dan, do zaključka da je Svetozar Pribičević, bre, bio dobar momak, koji je nemilosrdno kritizirao, bre, kralja Aleksandra! To su naravno četničke laži – jer Svetozar Pribičević je prvi krivac za ujedinjenje pristojne, građanske, austro-ugarske Hrvatske s primitivnom, opačarskom Srbijom! Potom je isti Pribičević bio bezvezni šef policije, tek malo iznad Ostoje Rankovića i njegovih batinaša – koji instaliraju kukaste križeve po Poljudu, po naruždbi klauna Milanovića i njegovih petokolonaša iz Zagreba i Beograda!

Međutim, onda se kralj Aleksandar malo naljutio na svog "Prečana" i Pribičević se, posve neočekivano, našao u izbjeglištvu – iako se rukama i nogama borio za Veliku Srbiju! I tamo, u izbjeglištvu, napisao je odličnu knjigu (doduše na starom srpskom poznatom kao francuski!) "Diktatura kralja Aleksandar", u kojoj je razobličio i Srbe i Srbijance i sve ostale koji su porušili 800 džamija u Srbiji, kako bi 2015. mogli primiti pola milijuna Sirijaca i drugih muslimana s Bliskog i malo daljeg Istoka. Naravno, Pribičević je simpatičan dečkima iz "Novog lista" jer se komunist Miroslav Krleža, sin neukog čuvara zatvora kojem je srpski šef policije grada Zagreba bio kršteni kum, susreo u emigraciji s Pribičevićem, pa je tako jedan iskupio drugog! Samo komunist četnika spašava!

Svetozar Pribičević bijedni je amater za Vesnu Pusić, kao partijskog potrčka Budimira Lončara! Zanimljivo je, kako sam tu i tamo znao sjediti na terasi pivnice preko puta Katedrale pokraj umirovljenika Lončara, poštenog Hrvata koji mrzi Hrvatsku više od Vesne Pusić (što je zaista teško!). Zanimljivo je što on sebe doživljava desetljećima kao nekakvu vrstu "jugoslavenskog Henryja Kissingera"!   No, Henry Kissinger ipak se rodio kao Heinz Alfred Kissinger - u starom američkom gradu Fürthu u Bavarskoj! – a Nijemac je Nijemac – čak i kad je Židov!

Dakle, jedan neuki partizanski komesar nasuprot Kissingera, izgleda malo bizarno, čak i kad mu se priključi krasotica od Vesne Pusić, apsolutne nesposobne ženice, koja misli da će je Arafat i Gadafi (pokoj duši toj dvojci globalnih lopova koji su maznuli desetke milijardi dolara od svojih neukih sugrađana!) pogurati prema tajnici Ujedinjenih naroda! Zanimljivo je što prevarant od Lončara i njegova politički retardirana štićenica misle da je moguće doći na to bezvezno mjesto tako što će podržavati uspostavu palestinske države – na teritoriju Izraela!!!? A Rusima će se dodvorit na način da im se za Hrvatsku ukinu vize?!

Umirovljenici koji slažu domino – ili igraju briškulu i trešetu poput nepismenog Slavka Linića i njegovog još nepismenijeg UDB-aša Luke Denone, sad bi se trebali baviti politikom i načeti Zokija, zvanog Ludvig II. Bavarski (ma, onaj njegov dvorac Neuschweinsten, tak je herzig, kak naši Banski dvori, di onaj naš haski tako bezvezno i čangrizavo laje!), koji će obraniti Hrvatsku od Nesvrstanih – koje će genijalni Budimir Lončar i njegova retardirana štićenica, unuka legendarnog zagrebačkog ORJUNA-škog policajca Grge Anđelinovića (koji je mrzio Hrvatsku više i od Lončara i od Vesne Pusić zajedno) iskoristiti kako bi Vesnu Pusić pogurali na vrh svjetskih uhljeba koje se gube po zgradi UN-a po New Yorku! No, kako ja osobno imam poneku godinu, bio sam ja i tamo, kad je Lončarova nećaka pokušala doći do njega! Naravno, tamo nitko nikad nije čuo za Budimira Lončara, tog "srpsko-hrvatskog Kissingera"!

Uvijek mi je milo kad se sjetim kako je Lončar inzistirao da se uvede embargo na nabavu oružja za "Ustaše" u Hrvatskoj 1991. godine! Jer ipak je "on komunističko plemstvo" (dakle UDB-aš!), te ne želi da njegov narod slučajno ima oružje kad ga napadne "nenaoružan srpski narod opančara i svinjara s ruskim raketnim bacačima"!

Vesna Pusić (Angjelinović!) je bizarna figura hrvatskog političkog cirkusa, sluškinja Budimira Lončara, neukog "balkanskog" Kissingera iz našeg sokaka! Trebalo bi Putina osuditi na slaganje domina s Lončarom i Vesnom Pusić i više mu ne bi palo na pamet da spašava Asada, niti da pokušava uspostaviti vojne baze u Siriji, Crnoj Gori i Sloveniji!

Zorana Milanovića čeka težak poraz na predstojećim izborima, jer vjeruje da Budimir Lončar nešto zna o svjetskoj politici, a njegov kum Kolakušić da je globalni igrač! Pomoćnik bizarne ministrice Vesne Pusić kojeg je naš domaći Ludvig II Bavarski podigao na razinu prvog Crvenog Khmera u Hrvata! Hm, UDB-a i Hrvati!

 

F. Perić