U vrijeme dok je predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović na današnjoj video konferenciji u HND-u govorila o slobodi medija, skupina lijevih aktivista puštena je u prostoriju gdje se konferencija održavala.

Aktivisti su razvili transparent 'Hrvatska vlada ubija medije' i počeli su glasno zviždati zviždaljkama, ometajući predsjednicu u njezinom izlaganju o slobodi medija.

U objavi nakon tog incidenta predsjednica Republike ističe kako je razočarana postupcima onih koji bi se trebali zalagati za slobodu govora.

-Razočarana sam što su me upravo oni, koji se navodno zalažu za slobodu govora i medija, prekinuli za vrijeme govora u Novinarskom domu. Ne dopuštajući mi iznošenje mišljenja pokazali su kako nisu iskreni zagovornici slobode govora, već očito angažirani aktivisti.

I dalje ću se ustrajno zalagati za očuvanje slobode medija i za odgovrnost za izrečenu javnu riječ - stoji u objavi predsjednice Republike na društvenim mrežama.

Analitičari upozoravaju kako je očigledno riječ o realiziranju strategije "stvaranja pakla", što je Zoran Milanović ranije najavio, te još jednoj podvali projugoslavenskih struktura u HND-u na čelu sa Sašom Lekovićem i Slavicom Lukić, suprugom Milorada Pupovca.

 

M.M.