Predsjednik Vlade Andrej Plenković je u Prelogu, gdje će otvoriti sportske igre mladih, komentirao jučerašnju sjednicu Odbora za Ustav i Poslovnik na kojoj su ustavni stručnjaci zaključili kako je razuman rok za prijedlog novih ministara 30 dana.

-Procedura je sasvim jasna. Nakon drugoga kruga lokalnih izbora, na prvoj sljedećoj sjednici Sabora predstaviti čemo nove ministre. Sva ministarstva, Vlada, sve institucije funkcioniraju normalno. Ako netko primijeti da negdje nešto škripi ja ga molim da mi javi - istaknuo je.

Potvrdio je kako je odobrio dodatni novac DORH-u za istrage u Agrokoru.

- Ne vidim ništa sporno u tome da neovisnoj instituciji omogućimo normalno funkcioniranje. Odgovorna vlast ne radi hajku, niti traži nečiji politički skalp - kazao je dodajući kako u prosincu prošle godine nije znao ništa o stanju u Agrokoru.

Komentirajući najave Mosta o mogućoj suradnji s "novim" HDZ-om kazao je kako je njegova suradnja s kolegama iz MOST-a bila dobra!

-Niti jednu riječ neću reći protiv kolega. Na državnoj razini HDZ donio sam tri temeljne odluke - prestanak suradnje s Mostom, pokretanje razgovora s parlamentarnim strankama radi rekonfiguracije većine i 3 ako to ne bude slučaj idemo na izbore - pojasnio je.

Osvrnuo se i na mogućnost koalicije HDZ - SDP.

-O tom potom, daleko smo od toga. To sad vi već idete u četvrte korake, i pete - kazao je.

 

M.M.