O licemjerju lažnih ljevičara nije više ni potrebno govoriti. HDZ-ov požeško-slavonski župan Alojz Tomašević priveden je u srijedu, 05. listopada 2017. na policiju zbog obiteljskog nasilja. Galamu su digli svi „liberalni“ mediji, a predsjednik HDZ-a Andrej Plenković je odmah raspustio tamošnji ogranak stranke.

Požeško-slavonska policija je podnijela kaznenu prijavu protiv župana Alojza Tomaševića zbog navodnog nanošenja tjelesne ozljede supruzi. Radi se o slučaju „riječ na riječ“, gdje su, kao što treba, svi stali na stranu slabijeg – supruge i žene.

U drugom slučaju obiteljskog nasilja, onog koje je bivši ministar i saborski zastupnik Boris Lalovac vršio nad svojom suprugom, policija nije napravila ništa, iako je novinar Velimir Bujanec objavio audio snimku tog nasilnog incidenta kao i fotografije modrica, odnosno ozljeda. Dakle, ovisno o tomu tko je u kojoj stranci, odnosno političkoj pripadnosti, policija i DORH postupaju bitno drukčije, a kad se tomu pridoda isto takvo postupanje sudova, Hrvatima se daje do znanja pod kojim uvjetima mogu činiti kaznena djela bez straha od sankcija.

Recimo, Dragan Vasiljković je osuđen za ratni zločin na 15 godina zatvora, a Sanader na 9, s time da se u Sanaderovu slučaju radilo o novcima, a u prvospomenutom o mnogim ljudskim životima nepovratno uništenim. Tko zna, možda je kapetan Dragan član SDP-a ili SDSS-a?

Usput budi rečeno, svi su mediji prenijeli vijest da je „Policija izrekla 56-godišnjaku zaštitnu mjeru zabrane približavanja žrtvi u trajanju od osam dana“. Prvo, nejasno je kako policija može izricati mjere zabrane, jer tu ovlast ima isključivo sud. Drugo: „Mjera iz stavka 1. ovoga članka (zabrana približavanja žrtvi nasilja u obitelji, op. a.)određuje se u trajanju koje ne može biti kraće od jednog mjeseca niti dulje od dvije godine.“ čl. 13. Zakona od zaštiti od nasilja u obitelj, a osam dana je manje od mjesec dana…

Međutim, kako u Hrvatskoj ništa nije slučajno, nije slučajan ni skandal glede navodnog obiteljskog nasilja požeško-slavonskog župana. Najčudnije je što cjelokupna obitelj, djeca i prijatelji u ovom slučaju nisu na strani žrtve, što je vrlo, vrlo indikativno.

Drugo, Mara Tomašević je 30. svibnja (10 dana nakon lokalnih izbora) poslala HDZ-u (?!) e-mail u „kojem im piše o nasilju koje nad njom provodi suprug i visoki dužnosnik HDZ-a i u kojem je tražila da ga se zbog toga ukloni s dužnosti župana“. Zašto se obraća HDZ-u, a ne državnog odvjetništvu ili policiji? Nadalje, Andrej Plenković za taj mail nije znao, što mu sada spotiču, ali, kad bi predsjednik HDZ-a, ujedno i predsjednik vlade znao za svaki mail, pismo, dopis ili pismeno koje se šalje njemu ili stranci, ne bi imao vremena voditi ni stranku ni državu. Isto tako, raspuštanje ogranka požeško-slavonskog HDZ-a je sulud potez, što znači da je ovo nasilje bilo samo povod za nečiji dugo iščekivani politički obračun i „čišćenje“ nepodobnih kadrova.

Evo i najzanimljivijeg, a to je trenutak ovog „skandala“. Hrvatski narod i hrvatski građani nisu izabrali HDZ kako bi ratificirao Istambulsku konvenciju, dakle, ukoliko bi se to ratificiralo, to bi bilo nelegitimno i najvjerojatnije bi dovelo do još jednog referenduma. Inače, ta se Konvencija donosi, tobože, zbog sprječavanja nasilja nad ženama (!), a u biti radi legitimacije rodnih kategorija, odnosno protuljudskih i protunaravskih vrijednosti i vrjednota. Trenutna vlada, odnosno trenutni je (naglasak na trenutni) vrh HDZ-a svjestan da, iako to žarko želi, ne može ratificirati Istambulsku konvenciju, a pritom ne počiniti političko samoubojstvo. I što se dogodi? Odjednom visoki dužnosnik HDZ-a (pripadnik t. zv. desne struje koja se protivi Konvenciji), hrvatski branitelj i dragovoljac, navodno tuče svoju ženu. I tuče je već dugo, dugo, a ona ustraje u zajedničkom životu, cijela Požega je na strani nasilnika (?!), ona je slala mail političkoj stranci, a policiji i DORH-u se nije obraćala dok se nije javio trenutak kad bi netko mogao „profitirati“ od svega toga.

Pazite sad genijalnost ovoga poteza; kako će sad itko iz redova HDZ-a moći čiste savjesti i obraza u javnosti kazati kako se protivi ratifikaciji, punim imenom u izvorniku „Convention on preventing and combating violence against women and domestic violence“.

Još se jednom potvrdilo da prljavi igraju prljavo, što znači da protiv takvih treba igrati – još prljavije.

 

Mila Marušić