Predsjednik Vlade Andrej Plenković imenovao je Krešimira Macana svojim posebnim savjetnikom za strateško komuniciranje, s 1. siječnjem iduće godine, priopćeno je iz Banski dvora.

Macan nije u stalnom radnom odnosu u Vladi, već po nalogu premijera Plenkovića obavlja poslove kada priroda posla to zahtijeva.

Krešimir Macan bivši je djelatnik HIS-a. Osnivač je i generalni direktor PR agencije "Manjgura", specijalizirane za, kako se navodi na web stranicama agencije, krizno komuniciranje, strateško komuniciranje u politici i nove društvene medije. Tijekom karijere, uz ostalo, 1990-ih, u vrijeme Domovinskog rata, radio je u tadašnjem Ministarstvu informiranja, bio je i savjetnik u Vladi premijera Ivice Račana, i bivšeg predsjednika Stjepana Mesića, glasnogovornik HRT-a, a vodio je i predizborne kampanje za više hrvatskih političara te kampanju Zlatka Lagundžije, lidera  SDP-a BiH.

Osobito je zgodna njegova epizoda 2009. godine i suradnja s IDS-ovim gradonačelnikom Pule i sadašnjim predsjednikom IDS-a, Borisom Miletićem, njegovim šefom ureda, Bernardom Zanzerovićem, tajnikom IDS-a, Tedijem Chavalconeom, kada je zaradio i kaznenu prijavu.

>>

Imenovanje je uslijedilo nakon što je Vlada jučer na sjednici ukinula odluku iz 2012. godine kojom se tijelima državne uprave, pravnim osobama s javnim ovlastima i drugim pravnim osobama kojima je osnivač država te trgovačkim društvima u kojima je država većinski ili pretežiti vlasnik zabranilo angažiranje PR stručnjaka odnosno tvrtki.