Vlada je na današnjem zasjedanju donijela odluku kojom se projekt LNG terminala na Krku proglašava strateškim investicijskim projektom u svim fazama razvoja projekta.

-Projekt LNG terminala realizirati će se u dvije faze, kao plutajući i kopneni terminal. To će ubrzati provedbu projekta pojednostavnjenim procedurama uz jasno definirane rokove državnim tijelima u postupanju. Provedba projekta bez tog statusa nedvojbeno bi se odužila, čime bi se izravno ugrozila dobivena sredstava EU-a za prvu fazu razvoja projekta u iznosu većem od 102 milijuna eura - stoji u obrazloženju.

Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić podsjetila je da je Vlada još 16. srpnja 2015. donijela odluku o proglašenju LNG terminala strateškom investicijom.

-U međuvremenu Vlada je 8. lipnja 2016. donijela zaključak o ubrzavanju aktivnosti na realizaciji tog projekta, i to na način da će se projekt provoditi u dvije faze - u prvoj kao plutajuće rješenje, dok će kopneni terminal biti druga faza. Sukladno tomu, radi uklanjanja bilo kakve pravne neizvjesnosti o značenju odluke iz 2015., izmjenom se ta odluka dopunjuje te se jasno utvrđuje da je LNG terminal strateški projekt u svim svojim fazama - istaknula je ministrica Martina Dalić.

 

R.H.