Američki odvjetnik hrvatskih korijena Luka Mišetić na društvenim je mrežama ustvrdio kako nije točno da je agencija Associated Press proglasila predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović pripadnicom "ekstremne desnice", nego je to, po više puta viđenom obrascu, učinio autor teksta Dušan Stojanović iz Zagreba.

-Probudio se jutros s vijestima kako je AP proglasio Kolindu Grabar Kitarović pripadnicom "ekstremne desnice." Zvuči moćno. Onda vidim da je autor AP teksta Dušan Stojanović iz Zagreba, koji godinama plasira tezu o "far right in Croatia." Dakle, ne radi se o "svjestskim medijima", nego o Stojanovicu - stoji u objavi Luke Mišetića na Twitteru.

Uz podsjećanje na ranije objave, poznati odvjetnik upozorava kako je riječ o staroj već viđenoj formuli.

-"Svjetski mediji" su prenijeli "naša posla" jer je netko htio "naša posla" plasirati u svjetske medije da bi mogao reći kako iza njegova stava stoje "svjetski mediji" a ne naši krugovi. Ovo je stara, već viđena, formula - podsjeća Luka Mišetić.

U jednoj od ranijih objava Mišetić je, podsjećajući na KOS-ove operacije Labrador i Opera te aktivnosti BIA-e i Save Štrbca pred Haškim sudom, pojasnio kako je riječ o matrici antihrvatske politike koja ima svoj dugogodišnji kontinuitet.

-Tada su u tijeku bile obaviještajne akcije Beograda (npr.Labrador i Opera) za ocrnjivanje vodstva RH kao neoustaškog. ICTY je u presudio da je Beograd lažno optuživao vodstvo RH za ustastvo kako bi uplašio Srbe u RH .... - napisao je ovih dana odvjetnik Luka Mišetić na društvenim mrežama.

 

R.H.