Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u srijedu je, nakon Aktualnog prijepodneva u Saboru, odgovarao na pitanja novinara.

Pitanja na aktualcu ocijenio je uobičajenima i ne osobito kreativnima, a još se jednom šturo osvrnuo na slučaj Milijana Brkića, prenosi Dnevnik.hr.

“Puno vrijeđanja, bacanja blata, ali OK, naučili smo na to. Ljudi vide razlike i vide tko je tko”, rekao je Plenković novinarima.

Na Aktualnom prijepodnevu nitko od zastupnika nije postavio pitanje o Milijanu Brkiću.

“Neka oni koji postavljaju pitanja to analiziraju”, odgovorio je na pitanje iznenađuje li ga što nitko nije pitao za drugog čovjeka vladajuće stranke protiv kojeg je podignuta kaznena prijava.

Nakon sjednice užeg Predsjedništva HDZ-a doznalo se da, nakon Brkićeva izlaganja, nije bilo nikakve polemike i da ga nitko ništa nije pitao, no Plenković je to demantirao.

”Niste dobro informirani, izvori vam nisu pretjerano pouzdani. Ja sam temeljito komentirao njegov nastup i zaključili smo da se priča treba rasvjetliti do kraja. Tijela trebaju raditi svoj posao zakonito i neovisno”, ponovio je.

Kazao je i kako je logično da je Trgovački sud odgodio odluku o stečaju brodogradilišta jer se čeka dolazak kineske delegacije koja je zadnja slamka spasa. Podsjetio je da su isplatili 3,2 milijarde kuna jamstava za Uljanik za brodove koji nisu izgrađeni i da nam je suficit mogao biti 4 milijarde kuna da se to nije činilo.

Na novinarsko pitanje odgađa li se stečaj Uljanika zbog europskih izbora, da premijer i Vlada ne bi ispali “grobarima” hrvatske brodogradnje, Plenković je rekao: “Možete zaključivati što hoćete, mediji su slobodni”.

 

M.M.