Rano jutros u Virovitici je uhićen bivši ministar Tomislava Tolušić.

Sudeći prema pisanju medija riječ o istrazi europskog tužitelja pokrenutoj zbog poticaja koju je Tolušić dobio za svoju vinariju ili zbog ugovora koje je potpisao u vrijeme kada je bio ministar regionalnog razvoja i fondova EU.

Tolušić je obuhvaćen i istragom o dodjeli poticaja pokrenutoj nakon uhićena ministra Darka Horvata. U toj je istrazi suosumnjičen i bivši potpredsjednik vlade Boris Milošević koji bi danas trebao biti ispitan u Uskoku.

O uhićenju se jutros priopćenjem oglasila i policija.

Objavili su da policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK) po nalogu Ureda europskog javnog tužitelja u Republici Hrvatskoj provode kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta (subvencijska prijevara, zlouporaba položaja i poticanje na zlouporabu položaja).

Kriminalističkim istraživanjem obuhvaćene su dvije osobe s područja Policijske uprave virovitičko-podravske, jedan bivši državni dužnosnik i jedan zaposlenik tijela državne uprave, objavila je policija.

U tijeku je provođenje više dokaznih radnji, a nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policija će protiv osumnjičenih osoba podnijeti kaznenu prijavu Uredu europskog tužitelja u Republici Hrvatskoj, objavila je policija, dodavši da će nakon toga objaviti priopćenje s više detalja.

 

M.M.