Kako su se počeli približavati izbori, Milanović je preko svojih pijuna u USKOK-u redovito puštao i još uvijek pušta poruke prikupljene tajnim nadzorom ili pretragama mobitela raznih dužnosnika, vadeći ih iz konteksta ili dodavanjem novih sadržaja koji nisu dio originalnog materijala. Njihovu autentičnost je bilo jako teško provjeriti pa je u tome Milanović vidio glavnu prednost i dodavao je razne neuvjerljive dijelove koje su mediji bespogovorno ponavljali, opravdavajući se nekim javnim interesom.

Nakon zluradog Milanovićevog ismijavanja na poruke u kojima su korišteni banalni pridjevi kao „radosti“ ili „lipa“ koje uopće ne mogu predstavljati kazneno djelo, odjednom se doznalo da ikona ljevičarske kulture i veliki zaštitnik ženskih prava u svojem mobitelu ima više stotina lascivnih poruka kojima je upleten u seksualnu korupciju na razini odlučivanja o dodijeli sredstava za filmove.

SEKSUALNA KORUPCIJA I TRANSPARENCY INTERNATIONAL

Dakle da pojasnimo, pisati poruke mladim studenticama o tome da bi mogle za napredovanje u glumačkim vodama sudjelovati u raznim vrstama spolnih odnosa, navodeći eksplicitne nazive pojedinih dijelova tijela, spolne radnje koje bi mogli raditi, dijelove tijela po kojima bi on njima nešto radio i vrstu protuusluge koju bi mogle dobiti - to predstavlja prisilu prema dijelu djevojaka ali ujedno i pokazuje da je Matanić bio sklon korupcijskim kaznenim djelima jer bi njima kao protuuslugu davao određene uloge. Neke djevojke nije trebao nagovarati nego su one iskorištavale takvu mogućnost napredovanja pa se u takvim slučajevima radi o čistoj korupciji. Potpuno je svejedno da li osoba daje novac da bi dobila neku ulogu u filmu ili za isti cilj daje seksualne usluge, u oba slučaja radi se o korupciji. Ako je osoba bila prisiljena, to ne umanjuje njegovu krivnju, ali očito je da je dio glumica navedeno koristio kao sredstvo za dolazak do unosnih serija, novčanih sredstava i publicitet. Matanić je bio umjetnički savjetnik Hrvatskog audiovizualnog centra i na temelju intimnih odnosa mogao je savjetovati dodjeljivanje novčanih sredstava. S obzirom da su svi znali kako on radi, neke su zasigurno preko kreveta ciljano došle do određenih pozicija. Dakle, vidimo kako ljevičari vide rijeke pravde i zapošljavanja. Trebalo bi provjeriti sve dodijele javnog novca u kojima je savjete davao Matanić. Ne znamo zašto se USKOK pravi kao da ne razumije o kakvim se kaznenim djelima radi. Spominju se neke banalne kvalifikacije kao što su nametljivo ponašanje ali je očito riječ o korupciji u vrhu redateljskih krugova. Matanić je na poziciji savjetnika HAVC-a bio na funkciji na kojoj je mogao biti podmićen seksualnim uslugama. Sada čujemo da su svi znali o njegovim nestašnim nagonima, čak i najveće zaštitnice ženskih prava.

ZAŠTO REDATELJ MATANIĆ NIJE UHIĆEN U SUBOTU UJUTRO PRED KAMERAMA?

Zaista je teško gledati kako ljevičarski pravnici i zaštitnici ženskih prava odjednom čvrsto šute i ne spominju da je u komparativnom kaznenom pravu poznat pojam seksualne korupcije neovisno je li prisilna ili dobrovoljna (sexual corruption ili sextortion). Transparency International u svojim izvješćima redovno navodi takav oblik kao dio korupcije. Naime, nije bitno jesu li djevojke pristale ili ih je prisiljavao, nego je bitno da on svoju funkciju pokušavao zloupotrebljavati i radi toga se ovakve aktivnosti kažnjavanju teže od običnih spolnih delikata. Takvim konceptom se pojačava kažnjavanje počinitelja. Nikako nam nije jasno zašto USKOK nije odmah odredio uhićenja Matanića pod sumnjom na korupciju i zatim su to mogli dojaviti ciljanim medijima da ga rano ujutro u subotu oko 5 sati dočekaju ispred stana. Ispred Matanićevog stana trebalo bi dovesti televizijske komentatore koji će objašnjavati koja faza postupka slijedi, koliko dugo će biti u istražnom zatvoru, da će „sasvim izvjesno vjerojatno dobiti zatvorsku kaznu“ i slične komentare kakve smo slušali proteklih mjeseci. Doista se ne možemo načuditi zašto je „rijekama pravde“ USKOK-a tako teško otkriti s kojim glumicama je surađivao i prikupiti dovoljno materijala za uhićenje. Dok je na slobodi može utjecati na svjedoke. Takav propust USKOK-a do sada još nije zabilježen. Otvoreno su se svrstali uz Milanovićevu gubitničku poziciju. Ako su svi zaštitnici ljudskih prava tvrdili da je u javnom interesu objaviti privatne poruke, znači da je sada javni interes puno veći jer se radi o korupcijskim kaznenim djelima. Dakle očekujemo objavljivanje svih Matanićevih poruka pa da možemo usporediti s kakvim ljudima se druži Milanović i ima li možda i nekih njegovih komentara na mlade glumice.

USKOK TREBA MATANIĆU ODUZETI MOBITEL I OBJAVITI PORUKE

Ne znamo zašto USKOK nije Mataniću odmah odredio oduzimanje mobitela i zašto mu već nisu pretražene sve poruke? Zasigurno da je bio izbrisan ili je nestao ako ima uključenu takvu opciju, ali dio se zasigurno još može pronaći. Gdje su sada veliki USKOK-ovi tužitelji koji redovno po nalogu Milanovića potkopavaju ciljane političare? Očekujemo brzu reakciju USKOK-a u ranojutarnjem uhićenju da vidimo Matanića u lisicama, pa zatim kako ga stavljaju u vozilo, pa kako ga dovode na sud i zatim da mu se novinari danima javljaju ispred stana dok nije završena pretraga. Doista ne možemo vjerovati kako se očigledni počinitelj tako elegantno izvukao od „rijeke pravde“ glumeći da su ga droga i alkohol navodili na kažnjive radnje, pa se povukao u psihijatrijsku ustanovu. Zamislite da je uhićeni Kovačević iz kluba u Slavonskoj rekao da je on to sve to napravio pijan i neka mu oproste jer ga je droga povukla. Možda su to „rijeke pravde“ o kakvima priča Milanović. Jedino što je pozitivno je to da vidimo da nakon što su ljevičari uhvaćeni u korupciji, nije im problem prijaviti se na psihijatriju i tamo glumiti žrtvu alkohola i droga, pa postoji vjerojatno da bi to uskoro mogao biti smjer kojeg će i Milanović slijediti.

Zanimljivo je da svi ljevičari o ovom slučaju šute. Šuti SDP, šuti Milanović, Peđa Grbin, dalija Orešković… Šute iz Možemo!: Sandra Benčić, Tomislav Tomašević, Ivana Kekin, Uršula Raukar-Gamulin, Rada Borić, Katarina Kruhonja, Gordan Bosanac… Svi šute!