Liberalna mafija političara, novinara i analitičara, puna novca, radi na tome da svijet vjeruje kako se ništa ne može učiniti protiv migracija, istaknuo je Viktor Orban u izjavi za državni radio Kossuth, koju prenosi Hungary Journal.

- Ali kada se ispostavi suprotno, kada Mađarska zaustavi migraciju na kopnu, talijanski ministar unutarnjih poslova Matteo Salvini na moru ili kada američki predsjednik Donald Trump odluči izgraditi zid, liberalma mafija počinje mrziti te ljude, istaknuo je Orban za državni radio Kossuth, prenosi Hungary Journal.

Predstojeći izbori će odlučiti “prihvaćamo li to ili ćemo se izvući iz okvira onoga na što nas pokušavaju prisiliti”, rekao je Orban.

-Većini Mađara diže se kosa na glavi kada čuju kako europski političari kažu da je migracija dobra, ali da mora biti bolje organizirana, poručio je Orban.

Što se tiče porodiljnih subvencija, Orban je kazao kako se Vlada savjetovala s Bruxellesom o novom programu kako bi se izbjegao još jedan pravni postupak protiv Mađarske.

-Međutim, Bruxelles je odbio odobriti plan, navodeći rizik od nezakonitog državnog financiranja, kazao je Orban.

Podsjeća kako takvih restrikcija nema za migrante.

-Naravno, kada je riječ o izdavanju kartica za migrante, ne postoji takav problem, naglasio je mađarski premijer.

Kada su u pitanju ekonomski odnosi s Rusijom i Kinom, Orban je europsku politiku nazvao licemjernom.

-Koristeći sankcije protiv Rusije, zapadnoeuropske su zemlje maknule su srednjoeuropske zemlje s ruskog tržišta i tako sebi raskrčile put - kritizira mađarski premijer.

Osvrnuo se i na licemjerje zapadnoeuropskih država vezano i za suranju s Kinom.

-Zapadna Europa također kritizira suradnju između središnje Europe i Kine, ali njihova trgovina s Kinom raste u nevjerojatnoj mjeri, zaključio je Viktor Orban.

 

M.M.