Nakon Gruda, Čapljine i Livna, Željko Komšić, proglašen je nepoželjnim u Posušju i Čitluku.

-Jedan od dvojice novoizabranih bošnjačkih članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Željko Komšić, nije dobrodošao u Posušje. Osoba koja iz dana u dan radi na dekostitutivnosti Hrvata u BiH, koja koketira sa svojom nacionalnosti ovisno o trenutnim potrebama i koja je po treći put bošnjačkim glasovima uzurpirala mjesto hrvatskog člana Predsjedništva BiH ne može predstavljati hrvatski narod u Bosni i Hercegovini i nikada neće biti dobrodošla u naše Posušje.

Na ovim izborima Posušje je jasno reklo tko je hrvatski član Predsjedništva BiH. Skoro 90% birača dalo je potporu dr. Draganu Čoviću i političkim strankama okupljenim oko Hrvatskog narodnog sabora.

Odlučno i hrabro stojimo uz HNS i predsjednika Čovića u daljnjoj borbi za jednakopravnost i konstitutivnost Hrvata u Bosni i Hercegovini. Budimo ustrajni u zalaganjima za pravedna, logična i ustavna zakonska rješenja izbornog procesa kako bi u što skorijem roku nadišli ovu anomaliju koja omogućuje brojnijem narodu da majorizira malobrojniji birajući mu predstavnike - stoji u priopćenju koje potpisuje Branko Bago, općinski načelnik Posušja.

U sličnom je tonu i priopćenje opčinskog načelika Čitluka, Marina Radišića.

-Željko Komšić, najveći eksponent bosanskih anomalija i čovjek koji se hrvatskom narodu u Bosni i Hercegovini obraća sa „oni tamo“ te im poručuje kako „nije pametno ići protiv volje naroda“ nije dobrodošao u Čitluk, riječi su općinskog načelnika Marina Radišića koje prenosi Brotnjo.info.

Ponosan sam što je i naše Brotnjo, svjesno trenutka u kojem se nalazi hrvatski narod u Bosni i Hercegovini, pokazalo zajedništvo i snagu i što je pokazalo kakva je volja hrvatskog naroda.

Brotnjaci ostaju na putu svoje borbe za potpunu jednakopravnost i konstitutivnost  hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini ne prihvaćajući da netko drugi bira predstavnike hrvatskom narodu.

U naše Brotnjo uvijek su dobrodošli ljudi svih rasa, vjera i nacija, ali nikada neće biti dobrodošli oni koji uzurpiraju prava hrvatskog naroda, stoju u priopćenju koje potpisuje načelnik općine Čitluk, Marin Radišić.

 

M.J.