Moramo biti pametni, moramo motriti i čekati geopolitičku situaciju koja bi nam dala osnova da to učinimo na jedan normalan način, bez ikakvih stradanja i nasilja. Narod koji je umjetno podijeljen treba se ujediniti jer nas vezuje isti jezik, kultura i način života, kazao je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik u razgovoru za Srpski Telegraf.

Vrijeme stradanja je iza nas, dolazi vrijeme za ujedinjenje Srba, uvjeren je Dodik.

-Već smo ujedinjeni, mi smo jedan narod. Kroz povijest su nas pokušali odvojiti raznim terminološkim i geografskim oznakama. Za nas su često govorili da smo bosanski Srbi s namjerom da nas odvoje od matice, što nije točno, kazao je Dodik.

Vjeruje da “ovo stoljeće može biti stoljeće integracije, ujedinjenja srpskog naroda”.

-Koliko god je prošlo stoljeće bilo stoljeće stradanja, ovo može biti stoljeće integracije, ujedinjenja srpskog naroda. Mnogi su protiv nas, ima ih ovdje iz regije, a ima ih i izdaleka. Moramo biti pametni, moramo motriti i čekati geopolitičku situaciju koja bi nam dala osnova da to učinimo na jedan normalan način, bez ikakvih stradanja i nasilja. Narod koji je umjetno podijeljen treba se ujediniti jer nas vezuje isti jezik, kultura i način života, kazao je Dodik.

Govorio je o odnosu vlasti Srbije prema građanima RS-a.

-Prije desetak godina kada su Srbijom upravljali veleposlanici, kada smo mi iz Republike Srpske dolazili kod liječnika, tretirani smo kao stranci. S ovom vlašću to nije tako. To sada više nije slučaj. Studenti iz Republike Srpske su tretirani kao stranci. S ovom vlašću to nije tako, zaključio je Dodik.

 

M.J.