Najmanje dvadeset osoba uhićeno je u srijedu nakon što su u prihvatnom centru za smještaj migranata u Velikoj Kladuši izbili sukobi u kojima su napadnuti i policajci, a u kojima je bilo i ozlijeđenih, objavile su vlasti Unsko-sanske županije u Bosni i Hercegovini i policija.


Kako su prenijeli tamošnji lokalni mediji, u centru za prihvat došlo je do tučnjave u kojoj je sudjelovalo najmanje stotinu migranata.

Zaštitari angažirani na osiguranju objekta nisu mogli svladati nasilnike pa su pozvali policiju no sudionici sukoba napali su i policajce koji su došli intervenirati, bacajući na njih kamenje i boce, te udarajući ih metalnim šipkama.

Nakon toga policajcima je poslano pojačanje iz Velike Kladuše i Bihaća pa je nakon intervencije nasilje zaustavljeno u ranim jutarnjim satima.

- Veći broj migranata je ozlijeđen a u napadu su ozljeđena i tri policijska službenika. Oštećeno je jedno policijsko vozilo -  izjavio je glasnogovornik policije.

Nakon izgreda pozvani su i pripadnici Službe za poslove sa strancima BiH. Oni su donijeli odluku da šest od dvadeset uhićenih nasilnika bude izolirano i deportirano iz BiH.

Iz policije upozoravaju kako je stanje među migrantima i dalje napeto te da se ne može isključiti mogućnost izbijanja novih izgreda.

Na području Velike Kladuše i Bihaća i dalje boravi velik broj ilegalnih migranata koji svakodnevno pristižu u BiH. Prema informacijama sigurnosnih agencija u tu je zemlju od početka godine ušlo više od sedam tisuća migranata.

 

M.J.