U nastavku glazbenog programa U susret budućnosti - mladi laureati prestižnih međunarodnih natjecanja na 68. Dubrovačkim ljetnim igrama nastupit će Srđan Bulat u nedjelju, 13. kolovoza u atriju Kneževa dvora s početkom u 21:30.

Mladi gitarist na svom festivalskom recitalu izvest će obiman program koji uključuje Etidu br. 8 u G-duru Giulia Regondia, Dos Cantares a la vida Antóna Garcíe Abrila, zatim Cachpricho arabe Francisca Tárrege, En los trigales Joaquína Rodrigoa, Double Marka Ruždjaka, Tri trubadurske Stjepana Šuleka te Mallorcu Isaaca Albéniza i Suitu Mediteranu Željka Brkanovića.

Srđan Bulat studirao je na Umjetničkoj akademiji u Splitu, gdje je dobio Rektorovu nagradu za akademsku godinu 2006./2007., te na Muzičkoj akademiji u Zagrebu gdje je pak dobio Dekanovu i Rektorovu nagradu za akademsku godinu 2009./2010. te priznanja Summa cum laude za najboljeg studenta generacije. U srpnju 2014. godine diplomirao je s pohvalama na Royal Academy of Music u Londonu, kao prvi gitarist s ovih prostora koji je dovršio poslijediplomski studij na ovoj ustanovi, ujedno jednoj od najprestižnijih glazbenih akademija na svijetu. U rujnu 2015. godine završio je poslijediplomski specijalistički studij na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Osvajač je najviših nagrada na gotovo svim najprestižnijim svjetskim natjecanjima za klasičnu gitaru: Francisco Tarrega u Benicassimu, Michele Pittaluga u Alessandriji, Fernando Sor u Rimu, Julian Arcas u Almeriji, Alhambra u Valenciji, Gredos San Diego u Madridu, Maurizio Biasini u Bologni. Na ovim natjecanjima osvojio je i brojne specijalne nagrade, među kojima se posebno ističu nagrade za najbolju interpretaciju španjolske glazbe. Dobitnik je gotovo svih domaćih nagrada za mlade umjetnike; pobjednik natjecanja Ferdo Livadić i Tribine Darko Lukić te godišnje nagrade Ivo Vuljević.

Ulaznice za ovaj recital dostupne su online na internetskim stranicama Igara te na blagajnama u Festivalskoj palači (Od Sigurate 1) i u Luži kao i na ulazu, jedan sat prije početka koncerta. Svi stanovnici Dubrovačko-neretvanske županije ostvaruju popust od 30% za kupnju ulaznica na prodajnim mjestima.

 

M.B.