Na koncertnom spektaklu "Klape pod zjezdanim nebom Šalate" 15.06.2019. nastupiti će: Tomislav Bralić i klapa Intrade, klapa Šufit, klapa Cambi i klapa Maslina, naš creme de la creme klapskog pjevanja u Hrvatskoj, ovaj put na klapski koncert  na mala vrata ući će i teatar.  

Naši su klapaši u privatnom životu redom svi ljudi prepuni duha te eminentni prezenteri dalmatinskog mentaliteta i humora. U skladu s time bi trebala izgledati i večer na Šalati, a sve po scenariju i ideji zadarskog scenografa i kreativca koji ovaj put ima trostruku ulogu. Pored scenografije i scenarija za ovu klapsku poslasticu, Neven Stojaković će se pojaviti i u ulozi suvoditelja i konobara-glumca u jednoj konobi u Dalmaciji na velikoj terasi u kojoj se ovaj koncert fiktivno događa i to u tandemu sa voditeljem ovog koncerta, Franom Ridjanomkoji se zadnjih godina isprofilirao u najtraženijeg voditelja raznih događanja stoga očekujemo jednu jako zanimljivu i zabavnu večer.

- Ako izuzmemo koncert klapa 2012. godine u Domu sportova kada se nešto slično događalo ali puno spontanije i bez prave pripreme,  ovo je možda i prvi put da se jedan klasičan klapski koncert predstavlja u kombinaciji  sa stand-up skeč programom.  Satiričan pristup manama turizma u Dalmaciji glavni je forte tog , nazovimo ga, “dramskog”  dijela ovog koncerta a da bi doznali o čemu se točno radi, morati će te 15. lipnja potegnuti do zagrebačke Šalate- izjavio je scenograf Neven Stojaković.

Organizaciju produkcije klapskog spektakla već godinama radi provjerena ekipa koja je radila sve velike klapske spektakle od Poljuda, Arene Pula, Arene Zagreb, Spaladium arene, Cibone i Doma sportova tako ne sumnjamo kako će sve veličanstveno izgledati i sjajno zvučati. Izuzetno je važno stvoriti pravu atmosferu na ovakvim koncertima da publika može u potpunosti uživati u sjajnim izvođačima i pjesmama jer publika ima važnu pjevačku ulogu na koncertima.

Na Šalatu se postavlja velika krovna konstrukcija, a scena će izgledati kao velika otvorena ljetna terasa konobe sa kamenomkućicom, šankom, stolovima, pergolama... Tribina iza pozornice biti će dodatno osvjetljena bakljama koje su dugo bile zaštitni znak ovih koncerata. No to nije sve, ali drugi dio priče ćete otkriti na samom koncertu.

Koncert  klapa na Šalati je pun pogodak jer se sve poklopilo od izbora vrhunskih klapa, ambijenta kompleksa Šalate, pa se već sada puno priča o koncertu kojeg svi sa nestrpljenjem isčekuju. Zvuk, okus i miris Dalmacije na Šalati...

 

M.B.