Do koncerta "To je moja zemlja" na Poljudu dijeli nas još tjedan dana a finalne pripreme su u punom jeku.

Meteorolozi su potvrdili kako konačno u srijedu i u naše krajeve stiže sunce, a do koncerta moglo bi nam već stići i pravo ljeto - kažu nam iz organizacije.

Izuzev velikih glazbenih imena koja će nastupiti na koncertu organizatori će odati počast i preminulim doajenima hrvatske glazbe Arsenu Dediću, Tomislavu Ivčiću, Vinku Coci, Vici Vukovu, Dinu Dvorniku i Oliveru Dragojeviću.

Među posjetiteljima koncerta bit će i gđa Janja Coce, supruga preminulog trogirskog slavuja Vinka Coce.

-Ova gesta organizatora ugodno me iznenadila. Jako sam sretna da se ovakvi koncerti održavaju i rado bi da ih bude još i više, da se čuju sve te divne pjesme. Zahvalna sam što će se spomenuti i naši slavuji kojh više nema. Za mene je naravno tu na prvom mjestu Vinko, ali i sve njegove preminule kolege. Vjerujem uz sva imena koja nastupaju da će se publika divno zabaviti a sve te naše pjesme na taj način ostaju vječne i slušat će ih i mlađe generacije. Zahvaljujem organizatoru još jednom na predivnoj gesti u sjećanje na mog Vinka i rado ću doći na koncert sa svojim prijateljima iako će to za mene biti vrlo emocionalan trenutak znajući što su Vinku značili i pjesma, i poljudski koncerti i sam Poljud, istaknula je.

Svoje najveće hitove 9. lipnja na Poljudu uz glazbenu pratnju orkestra izvest će Dražen Zečić, Prljavo kazalište (Mladen Bodalec), Dubrovački trubaduri (Luciano Lući Capurso), Meri Cetinić i klapa Lučica, Tony Cetinski, Novi Fosili (Rajko Dujmić), Mladen Grdović, Milo Hrnić, Matko Jelavić, Tereza Kesovija, Stijepo Gleđ Markos, Đani Maršan, Klapa Maslina, Zlatko Pejaković, Marko Perković Thompson, Krunoslav Kićo Slabinac, Miroslav Škoro, Ranko Boban i Jasna Zlokić.

 

M.M.