Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović doputovala je u dvodnevni službeni posjet Bosni i Hercegovini, gdje će se sastati sa brojnim dužnosnicima ali i crkvenim velikodostojnicima.

Predsjednica Republike trebala je u utorak navečer doputovati u BiH, no u Sarajevo ipak nije sletjela sinoć nego je otputovala danas. Iz njezina ureda rekli su za Novu TV da je vrijeme dolaska promijenjeno iz organizacijskih razloga.

N1 neslužbeno doznaje da je razlog odgode putovanja bio sigurnosne prirode te da je moguće da je do odgode došlo temeljem preporuke SOA-e, donesene na temelju informacija koje posljednjih dana pristižu iz Sarajeva.

Nakon sastanka s članovima Predsjedništvom BiH slijedi sastanak izaslanstava, a nakon toga se oko 11.30 sati očekuju izjave za novinare.

Očekuje se i razgovor s Denisom Zvizdićem, predsjednikom Vijeća ministara BiH, a nezaobilazna tema bit će sigurno i izgradnja Pelješkog mosta.

Predsjednica Hrvatske će se u Sarajevu susresti i s kardinalom Vinkom Puljićem, te s Majkama Srebrenice.

Nakon Sarajeva, predsjednica odlazi u Novu Bilu, posjetit će i samostan Guča Gora, a u Vitezu će razgovarati s hrvatskim dužnosnicima s područja središnje Bosne. U Žepču će posjetiti tamošnji Katolički centar, a posjetu će završiti u petak u Tuzli, Orašju i Derventi.M.M.