Srbijanski političar Čedomir Jovanović imenovan je za savjetnika člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića, potvrđeno je u srijedu iz Komšićeva ureda u Sarajevu.

Ova informacija medijima je dostavljena kao dio priopćenja u kojemu je navedeno da se Komšić tijekom dana sastao s Jovanovićem koji obnaša dužnost predsjednika Liberalno-demokratske stranke Srbije (LDS). Dvojica politčara pri tom su razgovarali o odnosima sa susjednim zemljama s naglaskom na odnose između BiH i Srbije.

Jovanović je tijekom kamapnje za izbore u BiH provedene 2018. dolazio u tu zemlju kako bi sudjelovalo na predizbornim skupovima Komšićeve Demokratske fronte (DF).

Prije Komšića odluku o tome da za savjetnika postavi osobu koja živi i radi u drugoj državi donio je aktualni predsjedatelj Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

On je na savjetničku poziciju imenovao redatelja Emira Kusturicu koji, iako rođen u BiH, već dulje od tri desetljeća živi u Srbiji i ima prebivalište u Beogradu.

Zanimljivo je da upravo Željko Komšić redovito proziva Republiku Hrvatsku, punopravnu članicu NATO-a i EU zbog "miješanja u unutarnje stvari", dok istovremeno za savjetnika angažira političara iz Srbije.

 

M.J.