Tzv. politički analitičar Žarko Puhovski ne prestaje obmanjivati i iznositi neistine ili polu informacije, kao na placu. Tako je ovih dana gostujući na N1 televiziji uz ostalo izjavio:

-          ...“Drugi čisti ustaški simbol je kuna koja nije postojala nikad prije NDH. Tuđman ju je na prevaru uveo tvrdeći da je to stara hrvatska valuta. To pokazuje da Hrvatska sa svojom prošlošću ne može izaći na kraj i onda dođe intervencija iz Austrije koja čini ono što je davno trebalo biti učinjeno ovdje“ – rekao je.

Zna on dobro da mu prvi hrvatski predsjednik i vojskovođa ne može odgovoriti, inače bi ga obrisao kao spužvom preko ploče.

A, evo, što je baš o kuni govorio Tuđman još 1977.:

-          „Što se tiče kune, kunovina je bila hrvatsko platežno sredstvo u Kraljevini Hrvatskoj od najranijih vremena, a u XII. i XIII. stoljeću kunin je lik na hrvatskim novcima. Osim toga, kunovina je bila platežno sredstvo ne samo u Hrvatskoj, negoli tamo od Kanade do Rusije, u Ženevi pred zgradom Ujedinjenih naroda stoji spomenik kako ljudi nose kune kao platežno sredstvo. Prema tome, kuna je i u Hrvatskoj bila platežno sredstvo, već odavnina, kuna je u grbu hrvatske zastave Slavonije, a dinar je bio simbol hrvatske pljačke. I prema tome, željeli smo uvesti hrvatsko ime, ne zato što je to bilo u vrijeme ustaškog režima, nego zato što to ima povijesnu tradiciju i u Hrvatskoj i u svijetu, i nisu mijenjali francuski franak ili njemačku marku ili novce u drugim zemljama gdje su na vlasti bili sljedbenici nacizma i fašizma. Prema tome, kuna nema nikakve veze s kvinsliškim novcem, nismo je uveli zato što su kvislinzi tako nazivali svoj novac, nego zato što takav naziv ima opravdanu tradiciju i u hrvatskoj i u svjetskoj povijesti“ – istaknuo je Tuđman, što je objavljeno i u mojoj knjizi “Tako je govorio hrvatski predsjednik i pobjednik hrvatskog Domovinskoga rata“.

-          Pametnom dosta, ili tko nema u glavi, ima u nogama!

Mladen Pavković