Kazalište

Komedija Buža na pozornici HNK Split

Buža, gorka komedija Živka Jeličića s velikim uspjehom premijerno izvedena na 62. Splitskom ljetu po prvi će put biti izvedena na pozornici Hrvatskog narodnog kazališta Split u petak 21. listopada s početkom u 20:30h. Duhovitu priču o dvojici susjeda kojima međusobni sukob i netrpeljivost postaje gotovo isključiva životna preokupacija na pozornicu je postavio redatelj Zoran Mužić povjerivši uloge glumačkom kvartetu koji čine Joško Ševo, Trpimir Jurkić, Snježana Sinovčić Šiškov i Ksenija Prohaska.

Baletna predstava „Na putu“ u splitskom HNK

Plesnu predstavu „Na putu“ Balet splitskog Hrvatskog narodnog kazališta nakon praizvedbe na ovogodišnjem Splitskom ljetu premijerno će na kazališnoj pozornici izvesti u subotu 15. listopada s početkom 20:30h.

Splitski HNK najavio novu kazališnu sezonu

Svojoj vjernoj publici splitski HNK će ove kazališne sezone ponuditi dvanaest koncerata i deset praizvedba, među kojima je šest dramskih te po dvije operne i baletne, najavljeno je u srijedu, 5. listopada, u toj kazališnoj kući.

Ovacije za „Othella“ na Lovrjencu

Druga dramska premijera 67. Dubrovačkih ljetnih igara, Othello Williama Shakespearea sinoć je, 20. kolovoza, premijerno izvedena na Lovrjencu. U godini obilježavanja 400 godina od Shakespeareove smrti, Othello se, na Lovrjenac, i na Igre, vratio u režiji Ivice Boban i izvedbi Festivalskog dramskog ansambla. Publika svoje oduševljenje nije skrivala te je predstavu popratila ovacijama.