Kazalište

Verdijeva „Aida“, najprepoznatljiviji znak Splitskog ljeta na Perstilu

Verdijeva „Aida“, najprepoznatljiviji znak Splitskog ljeta, vraća se i ove godine na Peristil u svoj jedinstveno ozračje. Izvedbama, koje su na programu u subotu i ponedjeljak 22. i 24. srpnja, ravnat će maestro Ivo Lipanović. Predstojeće izvedbe bit će 120. i 121. izvedba „opere nad operama“ na splitskom carskom trgu.

U Umjetničkoj galeriji počele probe za prvu dramsku premijeru

Nakon višemjesečnih pokusa u Zagrebu, probe za prvi premijerni dramski naslov 68. Igara Gospoda Glembajevi Miroslava Krleže u režiji Zlatka Svibena i izvedbi Festivalskog dramskog ansambla, počele su sinoć u Umjetničkoj galeriji u Dubrovniku gdje će ovaj naslov pred festivalskom publikom biti premijerno izveden 6., 7., 8., 9. i 10. kolovoza.

Carmina Burana za početak glazbenog programa 68. Dubrovačkih ljetnih igara

Bogat ovoljetni glazbeni program 68. Dubrovačke ljetne igre otvaraju izvedbom Carmine Burane u utorak, 11. srpnja s početkom u 21:30 sati ispred crkve sv. Vlaha, koju posvećuju mo. Vjekoslavu Šuteju, uspješnom ravnatelju glazbenog programa Igara i svjetski uglednom dirigentu. Maestro Šutej, prije petnaest je godina glazbeni program 53. Igara otvorio spektakularnom izvedbom Carmine Burane,djelom koje je postalo simbolom njegove neraskidive poveznice s Gradom.

Tijardovićeva "Kraljica lopte" oduševila splitsku publiku

Sinoćnja vesela i razigrana praizvedba operete "Kraljica lopte" splitskog skladatelja Ive Tijardovića, u režiji, koreografiji i adaptaciji Jelene Bosančić i dirigenta Hari Zlodre, u organizaciji Luke Jadrića, predsjednika Studentskog zbora Umjetničke akademije u Splitu, a pod pokroviteljstvom Sveučilište u Splitu, Umjetničke akademije, HNK- Split i HNK Hajduka, oduševila je gledatelje na Poljudu i probudila posebne osjećaje kod svih nazočnih, što je publika nagradila velikim pljeskom.

Javni poziv HNK Split

Hrvatsko narodno kazalište Split objavilo je Javni poziv institucijama i udrugama iz područja dramske umjetnosti da predlože kandidate za članove Festivalskog vijeća Festivala hrvatske drame Marulićevi dani.

Zatvoren 3. festival kršćanskog kazališta

U Dvorani svetog Franje pri samostanu franjevaca konventualaca na Svetom Duhu zatvoren je 11. lipnja u kasnim večernjim satima 3. festival kršćanskog kazališta. Brojnu publiku koja se okupila na trima večernjim predstavama te dvoranu ispunila do posljednjega mjesta, pozdravio je provincijal Hrvatske provincije svetog Jeronima franjevaca konventualaca fra Josip Blažević. Zahvalio je organizacijskom odboru Festivala te gledateljima koji su vjerno pratili večernje predstave i popratne programe.