Kazalište

Paket ulaznica - popust - za tri drame na Splitskom ljetu

Paket ulaznica Tri ženske priče publici 65. Splitskog ljeta po popustu nudi ulaznice za tri predstojeće dramske predstave koje na pozornicu u Meštrovićevom kaštilcu dovode tri zanimljive ali sasvim različite ženske sudbine. Riječ je o predstavama:  Shirley Valentine, Marlene Dietrich i Ja koja imam nevinije ruke za koje se, ako se krupe zajedno, ulaznice mogu dobiti uz popust od 20%. Popust se može ostvariti kupnjom na blagajni Hrvatskog narodnog kazalište Split i online u web shopu na mrežnim stranicama Kazališta.

Započeo trodnevni simpozij „Budućnost ambijentalne izvedbe“

Trodnevni simpozij Budućnost ambijentalne izvedbe koji Dubrovačke ljetne igre organiziraju povodom 70. godišnjice svog istraživanja ambijentalnosti i site-specific izvedbi unutar dvogodišnjeg projekta Future Epics koji je podržan od strane Europske komisije unutar programa Kreativna Europa – potprogram Kultura, započeo je jutros 18. srpnja u palači u ulici Braće Andrijića.

Predstava Hinkemann na 65. Splitskom ljetu

Višestruko nagrađivana predstava Hinkemann Ernsta Tollera u izvedbi Zagrebačkog kazališta mladih i režiji Igora Vuka Torbice gostovat će na 65. Splitskom ljetu 19. srpnja izvedbom u Hrvatskom narodnom kazalištu Split koja započinje u 21 sat. Predstava koja kroz dramu o životu ratnog vojnog invalida prelama cijelu situaciju u društvu premijerno je izvedena 2015. Ovjenčana s čak 13 nagrada, među kojima su i Nagrada hrvatskog glumišta 2016. i Nagrada za najbolju predstavu 31. Gavellinih večeri.

Balet HNK split na gostovanju u Njemačkoj

Balet Hrvatskog narodnog kazališta Split predstavio se još jednom međunarodnoj publici nastupom na dobrotvornoj baletnoj gala večeri na pozornici Theater Hagen, gradskog kazališta grada Hagen u njemačkoj pokrajini Sjeverna Rajna-Vestfalija. Tamo su 13. srpnja nastupili solisti splitskog Baleta Hazuki Tanase i Aaron Kok izvedbom dvaju plesnih točaka klasičnog baleta i suvremenog plesnog izraza.

Nagrada "Sabrija Biser" glumici Katarini Romac

Katarina Romac osvojila je nagradu Sabrija Biser za najboljeg mladog glumca ili glumicu na završenim 43. Danima satire, koji su se održali od 1. do 18. lipnja u Zagrewbu. Katarina je uglednu nagradu dobila za naslovnu ulogu istoimenog lika u Kroćenju goropadnice Williama Shakespearea u režiji Ivana Plazibata.

Veliki uspjeh Baletnog studija HNK Split

Mlade plesačice Baletnog studija Hrvatskog narodnog kazališta Split postigle su još jedan veliki uspjeh. Sa International Dance Open natjecanju koji se održao u Gradskoj sportskoj dvorani u Novalji 8. i 9. lipnja Splićanke se vraćaju s osvojenih pet zlatnih, dvije srebrne i jednom brončanom medaljom, te jednom specijalnom nagradom. Na ovom natjecanju mladih plesača u suvremenom plesu sudjelovalo je čak tri tisuće natjecatelja iz deset europskih država.

Balet o mladosti na daskama HNK Split

Balet o mladosti predstava je Baleta HNK Split u koreografiji Igora Kirova a uz glazbu popularnih domaćih šlagera i šansona mahom iz šezdesetih godina. Premijerna izvedba u petak 31. svibnja započinje u 20:30, a repriza je na programu 1. lipnja u 20 sati.

Praizvedba zavičajne predstave "More" u Omišu

Pod pokroviteljstvom Centra za kulturu Omiš, Ministarstva kulture Republike Hrvatske i OŠ Josip Pupačić Omiš, u četvrtak, 23. svibnja u 20 sati, bit će praizvedena zavičajna predstava „More“ - priča o prijateljstvu i pjesništvu Josipa Pupačića i Nikola Milićević, u režiji Roberta Kurbaše.