''Hrvatska u raljama djece komunizma'' knjiga je publicista Tihomira Dujmovića, predstavljena u četvrtak u Zagrebu. O knjizi su govorili ratni ministar zdravstva Andrija Hebrang, novinarka Višnja Starešina i saborski zastupnik Goran Marić te autor Tihomir Dujmović.


 

Andrija Hebrang je ocijenio kako Hrvatska ima sjajnu prošlost, gotovo nikakvu sadašnjost te dodao kako će imati sjajnu budućnost. Rekao je kako je Hrvatska pod vodstvom predsjednika Tuđmana stvorila državu, pobijedila velikosrpsku politiku te porazila komunizam i istaknuo kako Dujmović smatra da je dr. Tuđman doživio samo dva poraza - nije uspio dobiti entitet za Hrvate u BiH te nije porazio Udbu.

 

Protagonisti o kojima piše autor: Račan, Josipović, Milanović i Leko su ljudi koje nije zanima Domovinski rat, ocijenio je Hebrang dodavši kako su oni radili sve da se infiltriraju u susatv hrvatskoga društva. Tako je generacija očeva koji su ubijali svoje političke protivnike, u hrvatski sustav ubacila svoju djecu, ustvrdio je dodavši kako su ta djeca danas bešćutnija od svojih očeva.

 

Hebrang smatra kako su oni suodgovorni za smrt osam tisuća civila tijekom Domovinskoga rata. Danas imamo prigodu već na predsjedničkim izborima pobijediti djecu komunizma jer Hrvatska, rekao je Hebrang, danas ima pravu kandidatkinju za mjesto predsjednice države.

 

Po mišljenju Višnje Starešine do promjena u hrvatskom društvu koje bi pružalo slobodu javnoga djelovanja svima doći će tek onda kad autor knjige Tihomir Dujmović postane glavni ravnatelj HRT-a.

 

Današnje medijske kuhinje rade, smatra Marić, po uzoru na komunizam. Političke elite u Hrvatskoj tumaraju u neznanju i moralnoj izopačenosti, rekao je dodavši kako to najbolje ilustriraju članovi današnje Vlade Republike Hrvatske.

 

Tihomor Dujmović (1963.) bio je suradnik različitih novina te voditelj radijskih i tv emisija. Autor je više publicističkih knjiga.

 

 

 

M.M.