Hrvatsko nacionalno etičko sudište najoštrije je prosvjedovalo zbog potpune medijske blokade u kojoj su vodeće hrvatske novine, radio i televizija prešutjele veliki društveni događaj održan prošle subote, 31. listopada, u prepunoj velikoj dvorani Lisinski u Zagrebu.

"Radi se o IV. javnoj sjednici Hrvatskog nacionalnog etičkog sudišta na kojoj su donesene dvije povijesne Odluke o etičkim osudama. Iako je to vrijeme već gotovo tjedan dana iza nas, ipak očekujemo od policije da nas upozna s rezultatima kriminalističke obrade glede prijetnji i sramotnih grafita koji su te noći osvanuli na pročelju zgrade tog prestižnog hrama hrvatske kulture.

U gotovo pola stoljetnoj povijesti KD VatroslavaLisinskog takav sramotni vandalizam nije zabilježen. Na pročelju staklenih ulaznih vrata osvanula je velika parola ispisana crvenom bojom "Ustaški dernek". 

 To za vodeće hrvatske medije nije bila vijest, pa se zbog toga organizator okrenuo dobrim, poštenim i istinoljubivim ljudima iz dalekog svijeta koji hoće tu vijest kao plaćeni oglas u novinama. Postignut je pravni dogovor s Jutarnjim listom, koji je danas trebao na 8.- 9. stranici objaviti sadržaj etičkih osuda.

No, to se ipak nije dogodilo jer se tome jučer, pod prijetnjom štrajka, upravi izdavača dramatično usprotivila ideološki opterećena redakcija Jutarnjeg lista, preuzeta iz vremena prethodne uprave. Takvim ljudima i takvoj redakciji važnija je komunistička ideologija od prihoda iz koje dobivaju plaću i nije ih briga kako će te plaće uprava priskrbiti u teškim okolnostima tržišnog natjecanja.U njihovom srcu i glavi još je uvijek drug Tito i obližnja zgrada na obali rijeke Save u Zagrebu, nikad prežaljenog komunističkog Centralnog komiteta, a koja im je jamčila dobru plaću i lagodan život za njihovu besprijekornu ideološku odanost. 

I neka svi znaju da hrvatskim medijskim prostorom još uvijek vladaju sljedbenicijugoslavenskog komunističkog totalitarizma koji snažno koče razvoj demokracije te ustavom i zakonom zajamčenu slobodu misli i govora. Čast rijetkim izuzecima.

 Zato, pozivamo i preporučujemo da danas, u znak prosvjeda, ne čitate Jutarnji list već večeras (petak, 06.11.2015.) u 20,05 sati pogledate tv emisiju BUJICA na kojoj ćete moći vidjeti što je to zapravo Hrvatsko nacionalno etičko sudište radilo prošle subote u Lisinskom i zbog čega su se uznemirili crveni duhovi u hrvatskom medijskom prostoru, pa tako u Jutarnjem listu te Hrvatskoj radioteleviziji kao hrvatskom javnom radio televizijskom servisu i Hini", stoji u priopćenju koje potpisuje Zdravko Vladanović, glavni tajnik Hrvatskog nacionalnog etičkog sudišta.

 

M.M.