Hrvatska je dolazak Nove, 2019., proslavila dočecima na otvorenom od Osijeka, preko Zagreba do Dubrovnika.

Na zagrebačkom središnjem trgu tisuće Zagrepčana i gostiju u 2019. godinu uveli su predstavnici DJ Akademije, četiri tenora predvođena Đanijem Stipaničevom te punk rock band iz Gajnica - Hladno pivo. U ponoć je, nakon odbrojavanja, već tradicionalno priređen vatromet, a prvi je Novu godinu čestitao zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Nekoliko tisuća Splićana i njihovih gostiju novu 2019. godinu dočekali su na Rivi uz pjesme grupe Magazin i Jasmina Stavrosa koji su ih usprkos niskim temperaturama od svega par stupnjeva i buri uspjeli zagrijati, a posebnu draž dočeku dao je spektakularni vatromet.

Posljednje sekunde stare godine s građanima su na pozornici brojali gradonačelnik Andro Krstulović Opara i župan Blaženko Boban koji su novoj 2019. godini nazdravili šampanjcem.

Osječani su Novu godinu dočekali na Trgu Ante Starčevića u Adventskom selu, ali i u hotelima, klubovima i kafićima, te na brojnim kućnim dočecima.

Tisuće Riječana proslavile su dolazak nove 2019. godine na riječkom Korzu, uz glazbu i veliki ponoćni vatromet, a novogodišnju čestitku s pozornice u središtu grada uputio im je gradonačenik Vojko Obersnel.

U Šibeniku se Stara godina ispratila s čak tri pozornice - uz bujicu lijepih želja. I emocija. U ponoć se, nad glavnom pozornicom - na Trgu Pavla Šubića I, prolomio i vatromet.

Usprkos buri, velik broj Zadrana i gostiju odlučio se za doček na otvorenom. Onima koji su Novu dočekali na Narodnom trgu uz koncert Nene Belana, prvi je čestitao gradonačelnik Branko Dukić.

Dubrovnik je sinoć uz valcer i šampanjac uplovio u Novu godinu. Zvijezde dočeka, Nina Badrić i Tony Cetinski, i prepun Stradun, na kojem se okupilo 10-ak tisuća Dubrovčana i gostiju iz cijelog svijeta, užarili su atmosferu - pjesma i ples potrajali su do ranih jutarnjih sati.

 

M.M.