Nepoznati počinitelji crvenom su bojom obojali dio spomenika Miri Barešiću u Dragama kraj Pakoštana koji je svečano postavljen 31. srpnja.

Crvenom bojom obojane su lijeva šaka i lijeva noga, a djelom se, preko objave na društvenim mrežama, pohvalila organizacija Antifa Šibenik, koja je u objavi istaknula iste one stavove koje ističu Aleksandar Vučić i Ivica Dačić u svojim izjavama.

U objavi Antife Šibenik stoji:

-Dobili smo fotografiju dovršenog spomenika ustaškom ubojici Miri Barešiću. Barešić je bio član opskurne paraustaške organizacije ‘Hrvatski narodni otpor’, koja je osnovana 1960. godine u Madridu pod vodstvom zločinca Maksa Luburića, koji je ubio narodnog heroja Vladimira Rolovića borca Lovćenskog partizanskog odreda, 1. proleterske, 1. dalmatinske i 15. majevičke brigade, 17. i 38. istočnobosanske divizije NOVJ - stoji u Faceebook statusu Antife Šibenik.

Određeni komentatoti su odmah u šali zamjetili kako je riječ o šaki i nogi koje su na na Svjetskom prvenstvu 1978. godine u Oklahoma City-u, pretukle tadašnjeg športskog rivala Antu Nobila, nakon čega je Miro Barešić stao na pobjedničko postolje uz zvuke Lijepe naše, što je tadašnje jugoslavensko izaslanstvo doživjelo kao neprijateljski čin.

 

J. Zd.