Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko izjavio je u subotu nakon komemoracije za žrtve bleiburške tragedije, čiji najdonji broj povjesničari procjenjuju na oko 50.000, da Hrvatska još nije odala pravi pijetet tim žrtvama i imenovala odgovorne za taj zločin.

Dodao je da hrvatska socijaldemokracija nikada neće biti istinska socijaldemokracija sve dok se ne odrekne zločina Josipa Broza Tita.

"Mi još uvijek nismo odali pravi pijetet tim žrtvama (...) to možemo učiniti ako se napokon imenuju oni koji su odgovorni za ove grozne žrtve. Mi jako dobro znamo, hrvatska socijaldemokracija nikada neće biti prava socijaldemokracija dok se ne odrekne zločina Josipa Broza Tita", rekao je Karamarko.

Mi stalno slušamo licemjerno priznanje da se tu dogodio neki zločin, kazao je Karamarko, dodajući da nikako da se se imenuje tko je kriv i kaže tko ima zapovjednu odgovornost za sve te žrtve.

Predsjednik HDZ-a  prvi put je bio na Bleiburškom polju sa svojim sinom.

- Bleiburško polje danas - više od 50.000 Hrvata poslalo je poruku da nikada neće zaboraviti svoje mrtve. Ove godine, prvi put, bio sam tamo sa svojim sinom. Veseli me prisustvo mnoštva mladih ljudi. Moj otac, jedan od preživjelih žrtva Križnoga puta, koji je u četveroredu pješačio sve do Beograda, nažalost, nije mogao s nama - napisao je predsjednik Karamarko na svojoj Facebook stranici.

Na 70. obljetnici obilježavanja bleiburške tragedije okupilo se u subotu na Bleiburgu više od  50.000 ljudi pristiglih iz svih krajeva Hrvatske, BiH, Njemačke, Austrije pa čak i Švedske te SAD-a.

 

M.M.