General Željko Glasnović, kandidat Domoljubne koalicije u XI. izbornoj jedinici rođeni je Zagrepčanin koji je dobar dio svog života proveo izvan Domovine.

U Hrvatsku se vratio 1991., a kao visoki časnik HV-a i HVO-a dao ne mali doprinos u obrani hrvatskih prostora tijekom Domovinskog rata, čime je nedvojbeno postao jedna od živućih legendi.

Ovih dana, Glasnović je na društvenim je mrežama objavio predizborni spot koji je podignuo mnogo prašine, a u spotu je izravno pozvao birače da ne glasuju za nastavak komunističko-udbaškog kalifata.

Spomenuti spot bio je i izravni povod za njegovo gostovanje u "Bujici".

-Moramo reći istinu, jer istina koja se ne izgovori postaje otrovna. Ne može se dalje ići s ovakvim lažima i ovakvom Vladom - upozorio je Glasnović.

U spotu se osvrnuo na šestoricu bosansko-hercegovačkih Hrvata koji u sklopu optužbi za sudjelovanje u navodnom udruženom-zločinačkom pothvatu čekaju drugostupanjsku presudu u Haagu.

-To je monstruozna optužnica. Monstruozno je da se Hrvatska optužuje za agresiju na BiH. Mi živimo u svijetu gdje nije važna istina već njezina percepcija, a u tomu sudjeluju i neki domaći političari (Mesić, Pusić ...) a pomažu i ovi provladini mediji i udruge - upozorio je Glasnović.

Smatra da je riječ o zavjeri temeljenoj na komunističkoj doktrini iz četrdesetih i pedesetih godina prošlog stoljeća.

-Peru ljudima mozgove, to je crna propaganda bez ikakvih dokaza, dobivaju stotine milijuna kuna iz proračuna - istaknuo je Glasnović.

Upozorio je kako središta neokomunističke moći u Hrvatskoj blizu četiri milijuna Hrvata, neokaljanih komunizmom, koji žive u inozemstvu, doživljava kao prijetnju te su ih zbog toga, ekonomski, politički i psihološki, isključili iz svih procesa u Domovini.

- Hrvatska zajednica na Novom Zelandu ne može nikako glasovati. Tko živi u Vancouveru mora putovati šest sati, do Toronta, da bi glasovao, znači da je stotine tisuća ljudi isključeno iz tog procesa. Istodobno, oni su dali konzularnim predstavništvima u Iranu ili Japanu, gdje uopće nema Hrvata, mogućnost glasovanja. Samo netko tko je politički nepismen ili zloban može donositi takve odluke - kazao je general Glasnović

Osvrnuo se i na status branitelja u Savskoj, potporu koju ima od njih te odnos vladajućih struktura prema njima.

-Dečki u Savskoj žive Hrvatsku, a komunistički Agitprop ljude u Savskoj prikazuje kao pijance. Hrvatsku moramo stvarati s onima koji je vole. Branitelji su stupovi hrvatskog društva - rekao je Glasnović.

Kao ključni razlog svoje kandidature naveo je činjenicu da je to bio prijedlog branitelja i HDZ-ove braniteljske zajednice "Gojko Šušak".

- To se ne može odbiti. Drugi je razlog inat jer je ova Vlada isključila sve Hrvate izvan domovine - ustvrdio je Glasnović.

Osvrnuo se i na Milanovićevu izjavu 'da šator branitelja smrdi'.

-Premijer je politički potkovan i lukav, ali povijesno potpuno nepismen - istaknuo je Glasnović.

Vjeruje  kako je moralno ispravno izjednačavanje prava HV-a i HVO-a.

- Bez angažmana HVO-a ne bi postojala ni Republika Hrvatska ali ni današnja Federacija. Bez HVO-a, borbe bi se vodile na samim prilazima Splitu. Predsjednik Tuđman 1996. godine nije govorio o HV-u ni HV-u, nego o Hrvatskim snagama - kazao je Glasnović, dodajući da se po ovom pitanju ne smiju više raditi nikakve podjele.

Uvjeren je kako Milanovićeva Vlada, ukoliko izgubi na parlamentarnim izborima, neće mirno predati vlast.

- Cijela je izborna mašinerija je u njihovim rukama; DIP, GONG…to su uhljebi koji uzimaju milijune iz proračuna dok se hrvatski branitelji ubijaju - rekao je Glasnović.

Osvrnuo se i na današnje zasjedanje Hrvatskog etičkog sudišta.

-To je prosvjetljivanje, detitoizacija bez koje ne možemo ići dalje. Tu su masovne grobnice. Oni su nas istrijebili totalno, ne samo genetski, već i kulturno. U Hrvatskoj su uništeni na svim razinima. Komunizam je imao jednu zadaću da uništi neprijatelja, fizički, politički - zaključio je Glasnović.

 

R.H.