Ministar Ante Kotromanović boravio je sa suprugom i kćerkom na Lošinju u vremenu od 12. do 14. studenog 2015. g. Smjestili su se u hotel Punta. No, nisu se registrirali na svoje ime, javlja Direktno.hr.

Prema navodima istog izvora, uzeli su dvije sobe, jednu navodno na ime direktora hotela Roberta Becića i drugo na ime šefice recepcije Jelene Urević.

Kao navodni sponzor tog boravka pojavio se Mihajlo Perenčević, predstavnik ruskog interesa i kapitala u Jadranka hotelima čiji je dio Punta, a koji se pojavio nakratko i otputovao u Moskvu

Ministar Kotromanović i obitelj na raspolaganju su imali i službene limuzine hotela koja su ga dočekala u zračnim lukama na Lošinju i na Plesu. Zanimljivo je da ga nije pratilo osiguranje te da ga nije dočekalo ni na Plesu, iako spada u kategoriju najzaštićenijih osoba u RH, što znači da je putovao doslovno incognito.

Kotromanović je na Lošinju boravio i rujnu ove godine kao gost Vile Augusta s tim da je tada s njim boravio i Mladen Pejnović iz DUUDI-a, osoba koja je pripremala prodaju hotelskog naselja Kupari ruskim investitorima.

Iako je medijima izjavio da je putovao o svom trošku i boravio u hotelu o svom trošku, nije im pokazao račune. Vjerovatno zato jer se računi fiskaliziraju, a on ih nema. Troškovi leta s dva noćenja u Lošinju bili bi veći od 30 tisuća kuna, za samo dva dana odmora i to ne tijekom vikenda nego i za četvrtak i petak!?

Kotromanovićeva supruga prijavila je u imovinsku karticu plaću od 5600 kuna, a Kotromanović od 20 tisuća kuna. Za dva dana na Lošinju potrošili bi, da su platili, iznos koji za pet tisuća kuna premašuje obje njihov plaće.

 

R.H.