Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor, gostujući u Dnevniku Nove tv priznao je kako izborni pobjednici dalje nisu preuzeli vlast u Republici Hrvatskoj.

-Mi smo postavili ministre, par zamjenika i par pomoćnika, ali ne upravljamo ni ministarstvima, ni fondovima, ni agencijama. Hrvatskom još uvijek upravljaju kadrovi SDP-a i HNS-a - kazao je Darinko Kosor u izjavi za Novu TV.

Više je očekivao i od premijera Tihomira Oreškovića po pitanju razrješenja ravnatelja SOA-e Dragana Lozančića.

-Očekivao sam od premijera da kaže - predsjednica nije dobro napravila. Ili - predsjednica je dobro napravila pa da i sam potpiše. Volio bih da se javno kaže što ne štima - rekao je Kosor.

Činjenicu da već danima premijer Orešković ne prima na razgovor Milijana Brkića kao kandidata za ministra branitelja smatra lošom porukom Brkiću ali i HDZ-u.

-Glavni tajnik stranke koja je pobjedila na izborima, jer ipak je HDZ zajedno s Domoljubnom koalicijom relativni pobjednik ovih izbora, još nije sjeo s premijerom. Smatram da je to nekorektno prema Milijanu Brkiću - istaknuo je Kosor, odbivši komentirati izjavu Bože Petrova da ne zna tko je kandidat za ministra branitelja.

Podsjećajući da Most u vladi ima šest ministara, upozorio je kako vladajuća većina u Saboru neće više funkcionirati kao partnerstvo HDZ-a i Mosta.

- Podsjećam da večinu u Saboru čini 50 zastupnika HDZ-a, 15 zastupnika Mosta i 15 zastupnika ostalih stranaka. Znači neće to više biti partnerstvo između Mosta i HDZ-a, nego između tri strane - zaključio je Kosor.

 

R.H.