Predsjednik Vlade Tihomir Orešković održao je danas tiskovnu konferenciju te pozvao Tomislava Karamarka i Božu Petrova da se povuku sa svojih dužnosti kao bi Vlada nastavila sa započetim reformama.

-Ne dajem ostavku. Jučer sam morao otići na hitan sastanak, morao sam se naći s kolegama iz SOA-e o čemu ne mogu sada govoriti - započeo je konferenciju za medije Tihomir Orešković demantirajući napise određenih medija o njegovoj ostavci.

Upozorio je kako ono što se događa ugrožava nacionalne interese.

-Reforme nisu nisu upitne, one moraju ići dalje. Kuriklularna reforma također mora ići dalje. Ta reforma je za nas ključna i bilo bi dobro da se ubrza. Ono što se događa nastavlja ugrožavati nacionalne interese. Osobno sam odgodio prodaju obveznica jer mislim da nije naš interes da se zadužimo po toj kamati. U sedmom mjesecu ćemo dobiti bolje uvjete - istaknuo je Orešković.

Dvojicu potpredsjednika Vlade, Tomislava Karamarka i Božu Petrova, pozvao je da se povuku sa svojih dužnosti.

-Odnosi između Karamarka i Petrova postali su prevelik teret za ovu Vladu i Hrvatsku. Ja sam ih pokušao pomiriti, ali nije išlo. Zbog toga pozivam Karamarka i Petrova da se povuku sa svojih dužnosti kao bi Vlada nastavila sa započetim reformama i to bi nam donijelo stabilnost - kazao je.

Protiv je prijevremenih izbora koje vidi preskupom opcijom.

-Novi izbori bi nas koštali između 1 i 2 milijardu eura, što nam svakako nije u interesu. Pokrenuli smo reforme, BDP raste i ako riješimo ovu političku situaciju, ovo bi mogla biti sjajna godina - zaključio je Orešković današnju izvanrednu konferenciju za medije.

 

R.H.