Ni u ponedjeljak nije postignut dogovor o rješenju krize u najvećoj oporbenoj stranci, a čelnik SDP-a Davor Bernardić izjavio je kako ne namjerava podnijeti ostavku na mjesto predsjednika stranke, te da ga ruši krupni kapital i uvozni lobiji.

-Ne namjeravam podnijeti ostavku na mjesto predsjednika SDP-a, politiku stranke ne može voditi ulica nego se o svemu treba raspravljati na stranačkim tijelima, unutar stranke - kazao je Bernardić.

Kazao je da je suparničkoj strani ponudio kompromis da on ipak ne bude predsjednik Kluba zastupnika SDP-a, nego da Predsjedništvo ponovno odlučuje o tome i pronađe kandidata koji bi bio prihvatljiv svima.

- Moj zadatak kao predsjednika stranke je štititi Statut stranke i ne dopustiti  da se mimo Statuta događa bilo što drugo - poručio je Bernardić.

Odgovarajući na pitanje ne misli li da bi trebao odstupiti zbog lošeg rejtinga stranke, ali i niske osobne popularnosti, Bernardić je kazao da je ušao u "sukob sa krupnim kapitalom".

-Agencije koje provode ankete rade u interesu HDZ-a. Interesni uvozni lobiji i krupni kapital otvorili su hajku na mene kada sam počeo govoriti o Agrokoru, inzistirati na istini i razotkrivanju kapitala i pitati 'di su pare' - uvjeren je čelnik SDP-a.

Uvjeren je kako bi isto prošao svaki SDP-ovac na njegovom mjestu.

-Ovaj vjetar ne puše iz SDP-a i riječ je o jednom organiziranom poduhvatu interesnih lobija, krupnog kapitala i uvoznog lobija i zato im je u interesu kaos u SDP-u i odlazak predsjednika stranke. Da se ne lažemo, ovo bi radili svakom predsjedniku nakon mene i zato je moj zadatak zaštiti demokratske procedure u SDP-u-poručio je Bernardić.

Nije želio komentirati što će se dogoditi saborskim zastupnicima SDP-a ako se sastanu i mimo volje Predsjedništva stranke izaberu novog predsjednika Kluba zastupnika, te očekuju li ih sankcije u vidu suspenzije ili čak i isključenja iz stranke.

Podsjetimo, još uvijek aktualni predsjednik SDP-ovog Kluba zastupnika Arsen Bauk za srijedu, nakon saborskog 'aktualnog prijepodneva', najavio je sjednicu Kluba.



M.M.