Prosvjed radnika rafinerije nafte Sisak, uperen protiv odluke uprave INA-e i Vlade republike Hrvatske o zatvaranju rafinerije nafte Sisak, započeo je jutros u 8. sati, javlja Jutarnji list.

Na prosvjedu su se okupili uglavnom radnici rafinerije, nešto članova braniteljskih udruga, a tijekom dana se očekuje priključenje većeg broja Siščana koji su, prema priopćenju stožera za obranu rafinerije nafte Sisak, nezadovoljni stanjem u zemlji i gospodarskom poolitikom vlade.

Prosvjednicima se pridružila i gradonačelnica grada Siska Kristina Ikić Baniček sa zamjenicima te predsjednica gradskog vijeća Ivana Krčelić.

Gradonačelnica Ikić Baniček  je istaknula kako poziva Vladu RH da prolongira ili zamrzne odluku o gašenju rafinerije nafte Sisak te da se pronađe alternativno rješenje.

Prosvjednici su se zaustavili na križanju prometnica kojima se doprema i otprema gorivo i nafta u auto cisternama tako da zasad otpreme naftnih derivata iz rafinerije nafte Sisak nema.

Podsjetimo, o energetskoj politici Hrvatske i planovima s INA-om jučer je na tiskovnoj konferenciji govorio ministar zaštite okoliša i energetike, Tomislav Ćorić.

 

M.M.