Ministar sigurnosti BiH i član Karadžićevog SDS-a Dragan Mektić stigao je u Zagreb službenim automobilom i s osiguranjem. Radi se o privatnom posjetu radi operacije očiju u jednoj privatnoj poliklinici u Zagrebu, javlja N1.

Ministar, čiji je utemeljitelj stranke jučer pravomoćno osuđen na doživotnu robiju, nije bio raspoložen za odgovaranje na pitanja o optužbama koje je iznio protiv Hrvatske, prema kojima su hrvatski obavještajci pokušali vrbovati vehabije iz BiH kako bi prokrijumčarili oružje u neku od ekstremističkih džamija, što bi onda poslužilo da se Bosnu i Hercegovinu optuži kao leglo terorizma, u skladu s izjavama predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović o “10.000 terorista u BiH”.

-Ne bih sada o tome - rekao je Mektić danas u Zagrebu.

Mediji u BiH objavili su kako iza pokuša kompromitiranja Hrvatske stoje upravo Dragan Mektić, čelnik OSA-e Osman Mehmedagić Osmica i Avdo Avdić, novinar magazina Žurnal.

Podsjetimo, predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović najavio je kako će dužnosnici ove stranke u državnom Vijeću ministara zatražiti istragu o paraobavještajnim djelovanjem unutar BiH s ciljem diskreditiranja skupa o ustavnim promjenama u Neumu na kojemu je bio i hrvatski premijer Andrej Plenković.

 

M.M.