Nošeni na krilima medija i anketarsko-agitatorskih agencija u Hrvatskoj, SDP & Co su uspješno i uvjerljivo osvojili vlast.
I ovaj put su hrvatski birači glasovali "PROTIV" i kaznili HDZ za sve političko-korupcijske afere tijekom zadnja dva mandata. Jednim dijelom HDZ je kažnjen i zbog "Identificiranja & lociranja & uhićenja & transferiranja" heroja Domovinskog rata generala Ante GOTOVINE. Istinski branitelji nisu Hdz-u to nikad zaboravili, licemjerno pozivanje na Domovinski rat i generale, uz istodobno provođenje lova, uhićenja i procesuiranja branitelja, timova obrane hrvatskih generala i opstrukcija obrane, uz jednostrano stavljanje na stranu haškog tužiteljstva.

"KUKURIKU" koalicija ovih dana euforično slavi izbornu pobjedu - da POCRVENILA je Hrvatska, kako je to i najavio aktualni predsjednik Ivo JOSIPOVIĆ.

Obzirom na aktualno katastrofalno stanje u Hrvatskoj, te njihov "Plan 21" - neokomunističke demagogije bez plana i strategije, ima li uopće razloga za slavlje?

Ovi izbori pokazali su sve slabosti i tužnu zbilju tzv. HRVATSKE DESNICE raspršene u više desetaka strančica i lista koje su bile samo u funkciji zadovoljavanja uskogrudnih taština i političkih ambicija njihovih čelinika. Takva, politički frustrirana "hrvatska desnica" je, također, kažnjena od strane biračkog tijela, koje je dugo vremena priželjkivalo ujedinjenje i stvaranje "Domoljubne političke opcije".

 

Politička scena

 

U nastavku donosimo analizu rezultata izbora i odaziva biračkog tijela:

b_nisu_izasli_graf
(Grafički odnos broja glasova koje su dobile dvije najjače koalicije SDP & co i HDZ & co i broja birača koji nisu izašli na izbore po izbornim jedinicama u Hrvatskoj)
3d_b_nisu_izasli
rasprseni_glasovi_graf
(Grafički prikaz odnosa broja dobivenih glasova dvaju najjači koalicija SDP & co i HDZ & co u odnosu na broj raspršenih glasova birača koji su izašli na izbore a koji nemaju nijednog saborskog zastupnika)
3d_rasprseni_glasovi