Predsjednik HSS BiH, član Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora BiH i izaslanik u državnom Domu naroda , Mario Karamatić, izjavio je kako vodstva bošnjačkih stranaka ne razumiju da oni ne predstavljaju BiH.

-Očito kolege iz bošnjačkih stranaka još uvijek ne razumiju kako oni ne predstavljaju Bosnu i Hercegovinu. Eventualno mogu predstavljati nekih 20-ak posto BiH ali cijelu ne - izjavio je Karamatić za portal Dnevnik.ba

Karamatić, inače izaslanik u državnom Domu naroda smatra kako će najnovija bošnjačka Deklaracija o Pelješkom mostu doživjeti debakl u svome parlamentarnom životu.

-Ta Deklaracija neće biti usvojena i onda će se bošnjački dužnosnici žaliti kako su svi protiv 'Bosne'. Problem je što ne shvaćaju da ta 'Bosna' ne postoji i nikada neće postojati - izjavio je Karamatić.

Podsjetio je da postoji BiH, država tri konstitutivna naroda.

-Postoji samo Bosna i Hercegovina, zemlja tri naroda koji u njoj žive i koji bi trebali pokušati doći do suglasja u svemu, pa tako i Pelješkom mostu - zaključio je Karamatić.

Podsjetimo, bošnjački zastupnici u Zastupničkom domu Parlamenta BiH potpisali su Deklaraciju kojom se traži obustava izgradnje Pelješkog mosta. Deklaracija nije usvojena na posljednjem zasjedanju Zastupničkog doma Parlamenta BiH budući da je sjednica prekinuta i o njoj će se zastupnici izjašnjavati 13. rujna.

Bošnjački zastupnici u Deklaraciji navode od Republike Hrvatske i Europske unije traže da se obustavi gradnja Pelješkog mosta te da se predstavnici BiH uključe u razgovore po pitanju razgraničenja na moru.

Pojašnjavajući zahtjeve o zabrani gradnje Pelješkog mosta, bošnjački član Predsjedništva BiH i čelnik SDA, Bakir Izetbegović, izjavio je ovih dana kako i on vjeruje da su nerealni planovi po kojima bi se Neumu gradila luka no drži kako potencijala za to ima na vanjskoj strani poluotoka Kleka.

 

M.J.