U Kumrovcu su se ove subote (27. svibnja 2017.) opet u velikom broju okupili Jugoslaveni, ili bolje rečeno oni koji ne vole slobodnu, samostalnu i neovisnu hrvatsku državu.

Vijorile su se jugoslavenske zastave s crvenom petokrakom, nosile su se kape i majice s likom druga Tita, pjevalo se i klicalo propaloj državi, a pljuvalo i bljuvalo po Hrvatskoj i Hrvatima, ističući da se nekada u vrijeme Jugoslavije živjelo najmanje pet puta bolje.

Govornici su također naglašavali da Hrvatsku treba graditi na „Titovu putu“ te pravdali sve zločine Tita i partije u vrijeme komunizma.

Bio je to još jedan partizansko-komunistički dernek, koji je završio pjevanjem i plesanjem srbijanskih kola. Sve je izgledalo kao da više ne živimo u Hrvatskoj već i dalje u Jugoslaviji, protiv koje smo se borili.

No, ne možemo a da se ne upitamo: mogu li se usred Kumrovca vijoriti jugoslavenske zastave? Nije li to kazneno djelo? Mogu li sudionici ovog sramnog skupa bez problema nositi uniforme zločinačke JNA, pa i one u kojima su se u vrijeme Domovinskoga rata borili srbijanski agresori?

I naposljetku, može li netko, kao na ovom derneku, s pozornice galamiti protiv hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskoga rata, aktualnog državnog rukovodstva, uzdizati Tita, a javno ili prešutno ponižavati prvog hrvatskog predsjednika, vojskovođu i pobjednika hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata dr. Franju Tuđmana?

Inače, ta “partizansko-komunistička rulja“ svaki puta kad na nekom skupu vidi hrvatske zastave najčešće dobije proljev!

Pa, ako im je tako lijepo bilo u Jugoslaviji, uz Tita, Rankovića, Bakarića, Planinc, Dolanca, Perkovića, Mustača, Blaževića i brojne druge komunističke zločince, što nisu sačuvali „lijepu njihovu“, već su se u vrijeme srbijanske agresije na Republiku Hrvatsku poput miševa sakrili u rupe te tek kad je Hrvatska postala Hrvatska ponovno digli glave? Jaki su samo kad je ugašeno svijetlo, a kad se upali bježe poput štakora!

Svi ti i takvi obično ističu da je Tito imao i dobrih strana. A koji ih zločinac nema? Međutim, oni zaboravljaju da se Titu, komunistima i tzv. antifašisitima ne sudi zbog dobrih, već loših strana, zbog Križnih putova, Golih otoka, Stare Gradiške, Lepoglave, jednom riječju za ubijanje i masakriranje Hrvata prije svega bez suda i suđenja!

Oni koji su 1991. branili Jugoslaviju (oružanom silom!) izgubili su rat, a s njime i tu državu, koja danas postoji samo kao „zločinačka zemlja“, na čijem je čelu bio bravar iz Kumrovca.

No, kako god bilo da bilo, i nakon ovog derneka trebalo bi se oglasiti i Državno odvjetništvo Republike Hrvatske, Uskok i slične organizacije.

Dosta je bilo srbijanskih opanaka, harmonike, janjetine i Srbije i propale Jugoslavije usred – Hrvatske!

Oko petnaestak tisuća onih koji su dali svoje živote za hrvatsku državu i iznimno veliki broj hrvatskih branitelja i stradalnika za to se sigurno nisu borili!

 

Mladen Pavković