U Splitu, 7. veljače,  svetom misom, u crkvi Gospe na Dobriću, u organizaciji Udruge hrvatske domovinske vojske 45.-95.,  obilježen je „Dan sjećanja na pobijene franjevce i puk“ koji  je proglasio Grad Široki Brijeg  i „Dan sjećanja na Žrtve-komunističkog zločina“, kojeg je proglasila Županija Zapadno-hercegovačka.

Misu zadušnicu  u prigodi 72. obljetnice  stradanja hercegovačkih franjevaca predvodio je  don Ivan Lendić, splitski svećenik u mirovini.   

Tradicionalno, uz preživjele sudionike Križnog puta  i članove UHDV 45.-95., misi  su nazočili i članovi Hrvatskog domobrana Omiš  te Hrvati porijeklom iz Bosne i Hercegovine, koji žive u Splitu.  

Don Ivan se u svojoj propovijedi ukratko prisjetio svih hrvatskih mučenika, posebno svećenika, koji su ubijeni iz mržnje jer su voljeli svoju domovinu i vjerovali u Krista, istaknuvši kako je naša obveza da ih nikada ne zaboravimo.

-A budemo li ustrajno radili na našoj duhovnoj izobrazbi, živjet će i naš Široki Brijeg i naša hrvatski narod -  poručio je u svojoj propovijedi don Ivan Lendić.

 

Dragica Zeljko