Nokia Lumia 710

Nokia je u srijedu predstavila dva nova telefona s Microsoftovim Windowsima i učinila prvi korak u nadmetanju s Appleom i Googleom.

Čelnik Nokije, proizvođača mobilnih telefona koji se našao u teškoćama, Stephen Elop pred 3000 nazočnih predstavio je dva nova elegantna telefona koji su prvi plodovi Nokijine odluke da se osloni na Microsoftov software i rekao da oni predstavljaju početak novog doba za finskog diva. "To je nova zora za Nokiju", rekao je Elop predstavljajući Lumiju 800 i Lumiju 710 koje će se na ključnim europskim tržištima naći idućeg mjeseca.


U razgovoru za agenciju Reuters Elop je rekao da se Nokia preobrazila tijekom njegova 13-mjesečnog upravljanja u kojemu je restruktirana uprava a tisućama djelatnika se zamrznuo radni odnos. "To je drugačija tvrtka koja radi drugačijim tempom", rekao je. "Količina napora i strasti i obavljenog posla koji danas možemo pokazati najbolji su dokaz toga".

Dionice Nokije, kojima se vrijednost prepolovila otkako je Elop najavio riskantno partnerstvo s Microsoftom i odustao od njene stare softwarske platforme u veljači, u srijedu su porasle za 3,1 posto.

Lumia 800 bit će prodavana po cijeni od oko 420 eura a Lumia 710 oko 270 eura.