Sedam žena iz Podstrane pokraj Splita u glazbenom je svijetu poznato kao klapa Ankora koja djeluje od 2009. godine. Članice klape, a prije svega prijateljice, čuvarice su izvornoga klapskog izričaja te obrada duhovnog i svjetovnog karaktera. Podstranke su ponosne sudionice brojnih smotri, humanitarnih koncerata i festivala te dobitnice nagrada stručnih žirija i publike.

Sudjelovale su, primjerice, u finalnim večerima Festivala dalmatinskih klapa u Omišu, na međunarodnom festivalu klapa u Perastu (Crna Gora) i na Festivalu klapske pisme u Posušju.

Ljubav prema pismi i do sada osvojene nagrade motiviraju ih na daljnji rad, ulaganje u sebe, u njegovanje kulturne pjevane baštine. Iz klape kažu: "Kada god se osvrnemo na naš rad, naša su srca puna ljubavi i pisme. Struka nas je počela prepoznavati i to nam govori da idemo u dobrom smjeru".

Klapa u ovoj godini obilježava desetu godišnjicu postojanja i aktivnog djelovanja. Upravo ta brojka bila je i više nego dovoljan povod za izdavač zvuka "Serenada" na kojem se nalazi deset pjesama u njihovoj obradi. Neke su od njih "Serenada", "Marice, divojko", "Vozila se Mare, Kata", "Bile su sestrice tri", "Zemlja dide mog" i druge.

Promocija albuma bit će u okviru njihovog samostalnog koncerta koji će se održati 29. studenoga u Gradskom kazalištu mladih u Splitu. Koncertu se jako vesele i poručuju:

"Posebno smo zahvalne svima koji nas podržavaju, općini Podstrana,  našoj i svima koji su nam dali vjetar u leđa baš onda kada nam je bilo najpotrebnije. Veliko hvala svima i vidimo se na koncertu!"

 

M.B.