Nakon što je od Jasenovca napravio svoju pozornicu i ne poštujući sjećanje na mrtve sa stisnutim šakama opet poručio: ili oni ili mi, Zoran Milanović velikim koracima grabi prema najbijednijem političkom amaterizmu i kanibalizmu.

Pod njegovim „pokroviteljstvom“, a u režiji njegovih PR stručnjaka ismijan je logoraš iz Auschwitza, časna starina Branko Lustig. Samo zato jer je bio izaslanik hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, dočekali su ga organizirani povici negodovanja, vrijeđanja, komunističke parole i zvižduci?! Je li ikad igdje izviždan logoraš nije nimalo retoričko pitanje; odgovor je da: kad se kao izaslanik predsjednice jedne suverene države išao pokloniti žrtvama koncetracijskog logora! Toliko daleko nisu išli ni oni najgori.

Za za svoje partijaške parole Zoran Milanović iskoristio je i zloupotrebio mjesto nesreće i stradanja, a kako bi se dodvorio svom jedinom političkom savezniku, još jednom političkom pajacu, Miloradu Pupovcu, pokušao je cijeli hrvatski narod stigmatizirati nepopravljivom genocidom ruljom. Usprkos velikim pripremama i partijskoj stezi, auditorij je bio malen, „odaziv“ preslab pa uskoro namjerava posjetiti Tezno. Jasenovac je bila samo generalka. Time pokazuje koliko je njegova očaj velik i očigledan, a političko ljudožderstvo nezasitno. Predsjednik hrvatske vlade ruga se žrtvama nacifašističkog i komunističkog terora. Nakon što je pojeo obrok jasenovačkih posmrtnih ostataka, svoju kanibalsku glad sada želi utažiti grobištima komunističkih zločina, i to je hrvatsko pomirenje u režiji političkog gubitnika, Zorana Milanovića. U Teznu je količina ubijenih dostatna i obilna a i obroci slasniji; ipak su to neprijatelji Partije, prezrena „banda“. Huda jama s dehidriranim živim ljudima mogla bi poslužiti kao grickalice ili lagani međuobrok u šetnji po slovenskim stratištima Hrvata. Ako prifali, može posjetiti svih 540 hrvatskih grobišta u Sloveniji.

Ne znam hoće li se Milanovićevoj kanibalskoj gozbi u Teznu priključiti i vođa srpske manjine u Hrvatskoj, vojvoda Milorad Pupovac, jeer nisu li Tezno i stotine hrvatskih grobišta za četnike „konačno rešenje hrvatskog pitanja“ u Hrvatskoj? U to ime možda će njih dvojica zajedno prebirati po kostima i pomokriti im se u kalote, jer svi su oni samo poražena vojska, njihova djeca, žene i civili, samo jasenovački krvnici i ustaše.

Hrvati su danas, nakon sedamdeset godina, s Milanovićem zapravo dobro su prošli; njegova Partija i komunistički antifašisti s rašivenim kokardama i tek prišivenim petokrakama samo su u Teznu pobili petnaest tisuća Hrvata, Milanović je istu brojku poslao u inozemstvo samo u prva tri mjeseca ove godine! Dakle ipak humanitarni izgon Hrvata umjesto likvidacija. I to je to napredak: europska putovnica umjesto metka u potiljak!

Povjesničaru Klasiću želim borbeno potomstvo i da ih sve stigne ta od njega hvaljena komunistička pravda, baš kao i sve one jadnike na Bleiburgu, Kočevskom Rogu, Teznu, Hudoj Jami...

 

L. C.